Blogger Tipp

Oroszország: a “nagytestvér” nem kegyelmez!

Arshavinék a litvánok ellen melegítenek, az íreknél pedig egy újrajátszásra figyeltünk fel...

Litvánia-Oroszország 2! +2,5!

Győzelemmel folytatja a kontinensviadalra való felkészülését a szbornaja! A mérkőzésen várunk még három találatot is!
Svájcban túrázik a két együttes, és ha már ott járnak, akkor meg is ütköznek. A litvánok gyengén muzsikáltak a selejtezőben, így lemaradtak az Eb-ről. A gárda az I-csoportban szerepelt, és mindössze Lichtenstein nemzeti tizenegyét tudta megelőzni, a spanyolok, a csehek és a skótok is több pontot szereztek náluk. Ami azért nem volt nagy teljesítmény, hiszen a brigád mindössze 5 egységig jutott, otthon nem tudott meccset nyerni, egyetlen sikerüket nagy meglepetésre Csehországban aratták. Összességében esélyük sem volt a továbbjutásra, sőt, még a 3. hely megszerzéséről is csúnyán, 6 ponttal maradtak le.
A csoportmérkőzések óta nem is lépett pályára a válogatott, amely legutóbb tavaly augusztusban tudta győzelemmel megörvendeztetni szurkolóit: ekkor Örményországot múlták felül hazai környezetben. Pilibaitisék hadilábon álltak a gólszerzéssel is, 8 tétmeccsükön mindössze négyszer vették be az ellenfelek hálóját. A csatársoruk tehát nem éppen életveszélyes…
A “nagytestvér” simán kijutott az Eb-re, a B-csoportban 10 ütközetben 23 pontig jutottak, egyetlen vereségüket a már tét nélküli összecsapásukon Szlovákiától szenvedték el. Azon kívül Arsavinék valóban brillíroztak, és érdekes módon idegenben jobban ment a kék-piros-fehéreknek (13 pontot túráztak össze, 4 siker mellett csak Örményországban botlottak; 0-0).
Három barátságos mérkőzést vívtak a selejtezők óta, és veretlenek maradtak a fiúk! Ikszeltek a görögökkel és Uruguay-jal, megverték a dánokat. Oroszország a lengyel, görög, cseh hármassal került egy csoportba, és ismerve az erőviszonyokat, jó eséllyel tovább is léphet a kvartettből.
A 2000-es években két barátságos meccset vívott egymással a két alakulat, az egyiken 5, a másikon pedig 7 találat született, no és nem mellékesen mindkettőt az oroszok nyerték meg. Most is úgy számolunk, hogy a szbornaja győz, és megint csak várunk legalább három találatot!

Wexfort Youth-Douglas Hall +2,5! 1!

Gólzápor és hazai továbbjutás várható az ír FA kupa keddi újrajátszásakor: a második vonalban küzdő hazaiak otthon kifejezetten erősek, és a kiscsapat bizony beleszaladhat a késbe.
A múlt héten fordított felállásban nem bírtak egymással a felek, 1-1 lett a végeredmény, így most újra randevúznak a gárdák. A Wexfort Youth a második ligában szerepel, otthon erős, no és gólerős, 6 ütközetén 14-szer voltak eredményesek, és mindössze háromszor kapituláltak. Mostanában is jellemző rájuk e kétarcúság, ugyanis saját stadionjukban nem ismernek könyörületet, vendégségben pedig túlságosan is illemtudóan viselkednek.
A vendégek sárga-kékek, 1971-ben alapították a klubot, és komoly eredményeket eddig nem tudtak felmutatni, az esetek többségében még az első körben búcsúztak az FA-kupától. Ezúttal hazai pályán sikerült a bravúr, azaz nem kaptak ki a “fiataloktól”.
Azonban ez a teljesítmény kevés lesz Ferrycarrig Park-ban, és szerintünk sima hazai siker várható. No és gólok, amelyből legalább három születik a 90 perc során!

Armani Milano – Pesaro, hendikep -6.5 pontról 1 @ 1.66

Kosárlabda: Lega A (Olaszország)

Dátum: 2012-05-29 20:35 CET

Fogadóiroda: Bet365
Az elődöntőket rendezik az olasz kosárlabda bajnokságban, ahol hatalmas meglepetésre nincs ott az idén az Euroligában is megfordult Cantu együttese, akiket a Pesaro csapata búcsúztatott hatalmas küzdelemben 3:2-vel. Így a Milano a Pesaro csapatával kell hogy megmérkőzzön a döntőbe jutásért, ahol nagyon nagy valószínűséggel a Siena lesz majd az ellenfél.
A Milano az egyik legjobb csapat a bajnokságban, ez tény: idén az Euroligában is odatették magukat, és emellett a bajnokságban is sikerült megcsípniük az alapszakaszban a 2. helyet a Siena mögött 22-10 mutatókkal. Saját közönség előtt mindössze két alkalommal szenvedtek vereséget (Sassari 71:81, Treviso 80:81), emellett pedig odahaza legyűrték a Siena (63:56) és a Cantu (72:64) csapatát is a nagy riválisok közül. Sergio Scariolo jól összerakta ezt a csapatot, jobbára a két amerikai (Hairston és Cook) viszik előre a csapatot, az ő vezetésükkel egészen könnyedén jutott tovább a playoff első körében a Milano a Venezia csapatán (92:63, 89:83, 82:80), de ez várható is volt…

A vendég ezúttal az idény hatalmas meglepetése, a Pesaro csapata akik az előző playoff körben a Cantu csapatát búcsúztatták 5 meccs alatt 3:2-es összesítéssel úgy, hogy már 0:2-es hátrányban voltak, ráadásul a második meccsen mindössze 47 pontot tudtak összehozni a Cantu otthonában… Felálltak a padlóról és 3 remek meccset produkáltak: 91:78, 80:68, majd a döntő meccsen 78:69 arányban verték meg a sokkal esélyesebb Cantu-t, az utolsó meccset ráadásul idegenben!!! Nem szabad lebecsülni tehát a Pesaro-t, valószínűleg a Cantu is ebbe a hibába esett, főleg a második meccs után… Az alapszakaszt egyébként csak a 6. helyen zárta a Pesaro 19-13 mérleggel, idegenben pedig 8-8 sort hoztak össze, mely a harmadik legjobb teljesítmény volt a csapatok közt, már ami az idegenbeli mutatókat illeti. Nyerni tudtak többek közt a Cantu és a Treviso otthonában, de a Siena pályáján is csak 3 ponttal kaptak ki.
Nos, ez a párharc első meccse. Én úgy gondolom, hogy a Milano ezt a meccset nagyon meghúzza, mert erőt akar demonstrálni. Ha nem történik valami nagyon nagy gáz, akkor a Milano ezt a meccset 10 pontos különbséggel lehozhatja, mert jobb csapat és erősebb a keretük is. Az alapszakaszban egyébként ebben a felállásban 81:70 arányban nyert a Milano. Ma este is hasonló arányú győzelmet várok, de 7 ponttal szerintem meg tudja verni a Pesaro-t ez a Milano!

Olvasói sztorik