Blogger Tipp

Tromsö: az illetlen házigazda…

Nem egyszerű feladat Tromsőben pontot szerezni. A Brannak sem sikerül vélhetően. A Sion az első meccsen tetemes előnyt szerzett a helvét osztályozón, ma is esélye van nyerni. Gólokkal is számolunk Aarauban!

Tromsö-Brann Bergen 1! +2,5!

Nem egyszerű feladat Tromsőben pontot szerezni: megpróbálkozik ezzel a Brann is, ám a bergeni brigád nem jár sikerrel…
A 12. fordulót rendezik a hét első napján a norvég pontvadászatban: a Tromsö várhatja előkelőbb pozícióból a folytatást, hiszen az 5. helyen tanyázik, míg a vendégek mindössze a 11. pozícióban állnak. Tavaly nagy rangadónak számított eme összecsapás, hiszen egy esztendeje a Tromsö megszerezte az ezüstérmet, míg a bergeniek a 4. helyen zártak.
Az idei kiírásban Per Mathias Hogmo alakulata szerepel kiegyensúlyozottabban. Ondrasekék 18 pontot húztak be eddig, és ebből 16-ot a Alfheim Stadion-ban (5-1-0, csak a Honefossnak sikerült ikszelnie)! Idegenben azonban nagyon nem megy a brigádnak (0-2-3), és e kétarcúság alapjaiban meghatározza az együttes formáját is. Az elmúlt hetekben otthon pazar játékkal szórták a gólokat és szerezték a pontokat, idegenben viszont botladozások csúsztak be. Ha egy kicsivel jobban “túráznának” a fiúk, úgy biztosan a dobogóról várhatnák a folytatást.
A Brann a 11. 13 ponttal, idegenben 1-0-4-es csapnivaló produkcióval (a Lilleströmöt tréfálták meg Korcsmárék). Nem is csoda, hogy nem tudnak feljebb kapaszkodni a tabellán Rune Skarsfjord tanítványai.
A piros-fehérek formája azonban biztató, hiszen legutóbbi hat tétmeccsük közül mindössze egyet buktak el Askarék. A norvég kupában könnyedén léptek tovább, és a bajnokságban megy rosszul: két legutóbbi hazaijukon nem hibáztak, igaz, közben az Aalesund-i turné zakóval zárult (2-0).
Egyik társulat sem a védekezéséről híres, de fogalmazhatunk úgy is, hogy mindkét alakulat jobbára a támadófutball híve: 19-13, illetve 19-17 a gólarányuk…
Az elmúlt években össze-vissza játszott mindent egymással a két csapat, ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.
A Tromsö a múlt héten ádáz küzdelemben maradt alul a bajnokesélyes Molde vendégeként. A gárda összességében nincs rossz passzban, és bár ugyanez elmondható a Brannról is, mégis a hazai alakulat felé hajlik a szívünk. Várunk gólokat is, no meg hazai sikert!

Aarau-Sion +2,5! 2!

Mit tehet egy gárda, ha az osztályozó első meccsén kap egy sima hármast? Szerintünk egyértelmű a válasz: rohamozik az első perctől kezdve! Lesznek gólok a helvét derbin, és összességében úgy látjuk, hogy a pontlevonással sújtott Sion nyerhet is!
Az Aarau a svájci második vonalban nagy csatában szerezte meg a 2. helyet, amely osztályozót ért. A gárda a St. Gallent nem tudta befogni, a Bellinzonát viszont megelőzte, így jutott ezüstéremhez. 30 mérkőzésen 59 egységig jutott a brigád, rúgott 64 gólt, tehát összességében meggyőző volt a társulat.
Az osztályozón viszont nem volt szerencséje az Aaraunak, hiszen a 36 pontlevonással sújtott Sion várt rá. Ha a Siont nem meszelik el ennyire, úgy a dobogón végez, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy egy élcsapattal kellett megmérkőznie az együttesnek.
Mert Daniloék valóban sokkal jobbak annál, minthogy a 9 helyen zárjanak. Összesen behúztak 53 pontot (15-8-11). Idegenben is jól tolták a fiúk (6-7-4), tehát nem lehetett rájuk panasz.Ha még van hátra 10 forduló, vélhetően behozták volna a Grasshoppers, s most nem kellene túlórázniuk.
Az első összecsapáson tehát simán győzött a Sion, és megkockáztatjuk, hogy idegenben is győz az első ligás alakulat. A hazaiaknak támadniuk kell, és ezt kihasználhatják a vendégek. Várunk gólokat is, no és nem mellékesen sioni sikert!

Olvasói sztorik