Blogger Tipp

Kedd esti rangadó Szlovákiában

Zilina-Slovan Bratistlava

Csúcsrangadó a szlovák bajnokságban. Az első helyen álló MSK Zilina fogadja a második helyezett Slovan Bratistlavat.
A zsolnai Pod Dubnom stadion biztos megtelik egy ilyen rangadóra, hiszen két, nagyon jó formában lévő csapat találkozik egymással. Nézzük a részleteket.A Zilina vezeti a tabellát (47p), egy ponttal van lemaradva mögötte a mostani ellenfele, a Bratistlava (46p). Az élmezőny tagja még a Spartak Trnava (45p), Senica (42p). Tehát elmondható, hogy szoros az élmezőny.
A Zsolna szerepelt 2011-ben a BL csoportkörében is.A hazaiak 13-8-3 mutatókkal áll az első helyen, gólarányuk 38-22. Statisztika azt mutatja tehát, hogy kevesebb, mint egy gólt kapnak meccsenként.
Otthonukban jól szerepelnek, ezt mutatja a 8-3-1-es sor. A bajnokság kezdetén kicsit akadozott az otthoni gépezet – első 5 meccsükön 1gy, 3d, 1v – de azóta 7 mérkőzést megnyertek zsinórba. 19 rúgott és 8 kapott gól van a nevük mellett ezeken a meccseken.
Egyetlen hazai vereségüket augusztus 21.-én szerezték a 3. helyezett Trnava ellen (0-1).
A pozsonyi gárda sincs rossz formában. A Bajnokok Ligájából a „nagy menetelő” Nicosia ütötte ki őket, majd az Európa Ligában először elverték a Rómát, de a csoportkörben nem sok babér termett számukra; 1 szerzett ponttal az utolsó helyen végeztek.A sokszoros bajnok és kupagyőztes csapatnak a 13-7-4-es sor egyelőre a második helyhez elég. Gólarányuk 37-25. Hasonlóan mai ellenfelükhöz, ők is kevés gólt kapnak.
Házon kívül már szerényebb játékerőt képviselnek, hiszen 4-3-4 az idegenbeli mutatójuk, ami a vonatkozó tabellán mindössze a 6. helyhez elég. Ezeken a meccseken 11 rúgott gól mellé 12 kapott gól számolható össze. Bár utolsó két vendég meccsüket megnyerték ( a tabella második felében lévő Kosice és Nitra ellen, egyaránt 1-0-ra), de ezek előtt legutóbb október 2.-án győztek (szintén 1-0-ra a Tatran Presov ellen.) Tehát, ha elutaznak Pozsonyból, mint ha elfelejtenének játszani.Egymás ellen játszott meccseiken több győzelmet tud felmutatni a Slovan, hiszen évekkel ezelőtt még ők voltak a „verhetetlen csapat” (Cseh)Szlovákiában.
Vélemény: Szerintem a Pozsonyi gárda gyenge idegenbeli szereplése hatással lesz erre a meccsre is és a három pont a Zsolnán marad.

Olvasói sztorik