Blogger Tipp

Gólok törökföldön

A bajnok fogadja az újoncot a nyitó forduló záró meccsén

Fenerbahce – Orduspor, over 2.5 gól @ 1.77

Labdarúgás: Török 1. osztály – Super Lig 2011/2012

Dátum: 2011-09-12 19:00 CET

Megkezdődtek a török Süper Lig küzdelmei is, azaz az élvonalbeli csapatok is húzzák már az igát. A nyitó fordulóban találkozik egymással a Fenerbahce és az újonc Orduspor együttese, mely kétségtelenül hazai sikert és gólokat ígér.
A házigazda Fenerbahce minden bizonnyal szeretné megismételni tavalyi produkcióját, hiszen legutóbb bajnoki címet ünnepelhetett a gárda. Szoros csatában azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel végeztek az első helyen, megelőzve a szezon egyik legmasszívabb csapatát, a Trabzonspor-t. A legnagyobb gólátlagot is ők produkálták a ligában, hiszen átlagosan 3,47 találat esett a meccseiken. 84 gólt termelt a csapat, s mindössze 34 alkalommal kapitulált a hátsó alakzat, mely remek teljesítménynek mondható. Odahaza egyetlen egy alkalommal sem kapott ki a társaság, s pontot is mindössze 3 alkalommal veszítettek. Saját közönség előtt 41 gólt vágtak, s mindössze 8-t kaptak… Mondhatni: kiváló szezont futott a Fener a tavalyi szezonban. Most is ez az elvárás a klubnál, még akkor is ha elhagyta a csapatot Niang (Al Sadd), Andre Santos (Arsenal), Lugano (PSG) és Emenike (Szpartak Moszkva). Az érkezettek listája ugyanakkor meglehetősen szerény: a nyár folyamán csupán Ziegler, Yobo és Bienvenu érkezett… Hát mit mondjak: egyik sem cseng túlzottan ismerősen… A Fener felkészülése egyébként remekül sikerült, hiszen megverték a Standard Liége-t, a Sakaryaspor-t, a Nürnberg és a Palermo csapatát is góldús meccseken.

Az ellenfél ma este pedig az az Orduspor, akik tavaly még a második vonalban vitézkedtek. Az idei ligát pedig pont a tavalyi aranyérmessel kezdhetik, ráadásul idegenben. Nincs is ennél jobb alkalom a bizonyításra, hát meglátjuk ebből mi sül ki. Csupán az 5. helyen zárták a ligát tavaly a srácok14-12-6 mérlegükkel, ezalatt pedig 47 gólt lőttek és 29-et kaptak… Idegenben meglepetésre jobban muzsikált a társulat, mint otthon, hiszen távol stadionjuktól 8-6-2 24:14 mérleget tudtak felmutatni. 2,38-as gólátlagot produkáltak a második vonalban, csupán a Boluspor és az Adanaspor tudott ennél többet felmutatni. A második vonal góllövő listájának első 10 helyén nem található meg egyetlen játékos sem a csapatból, ebből is látszik, hogy az egységre helyezik a hangsúlyt. Az ő transzfer listájuk sokkal hosszabb, mint a Fener-é, persze nem kell nagy nevekkel számolni, de sikerült az Eskisehirspor és a Galatasaray 1-2 játékosát is elcsábítani. Felkészülésük nem sikerült túl jól, hiszen kikaptak az Eskisehirspor-tól, a De Graafschap-tól és a Concordia csapatától is, döntetlent értek el az Ancaragücü ellen és megverték a Sivasspor csapatát. Nos, Metin Diyadin mestertől és legénységétől semmi mást nem vár el a vezetőség, mint tisztes helytállást és bentmaradást.
Ám véleményem szerint a kiscsapat nem ma fog bizonyítani, főleg nem a tavalyi bajnok ellen. Tán a Fener védelme még nem szokott össze teljesen, így a szezon elején a kiscsapat még találhat is egy gólt, ám biztosan kapni is fog jópárat. Így magabiztos Fener sikert és legalább 4-5 találatot várok ezen a meccsen.
Tippem: over 2,5 gól

Olvasói sztorik