Blogger Tipp

Hazai győzelem a Bloomfield Road-on

Blackpool – Ipswich, 1 @ 1.80

Labdarúgás: Angol League Championship 2011/2012

Dátum: 2011-09-10 16:00 CET

Az angol második vonal küzdelmei folytatódnak ma délután. Számomra egy nagyon csábító összecsapás a Blackpool és az Ipswich Town meccse, ahol szoros meccsen hazai sikert várok.
A Blackpool tavaly nagy küzdelemben kiesett az élvonalból, holott sokáig úgy nézett ki: ők lehetnek a tavalyi Premier League meglepetés csapata. Nos, idén újabb kihívás lehet a csapat számára a visszajutás, amely nem lesz egy fáklyás menet. Öt fordulót követően a narancs-fekete brigád a 8. helyen tanyázik 2 győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel. Két sikerrel indították a bajnokságot a fiúk, hiszen nyertek a Hull City otthonában 1:0-ra, majd odahaza 2:1 arányban verték az újonc Peterborough csapatát. Azóta viszont becsúszott egy vereség és zsinórban két döntetlen, miután nyert náluk a Derby County 0:1-re, 2:2 a Brighton otthonában, legutóbb pedig 1:1 a Crystal Palace otthonában. Most odahaza lehet javítani a szezont botrányosan kezdő Ipswich Town ellenében.

Paul Jewell együttese ugyanis 2 győzelemmel és 3 vereséggel indította a bajnokságok, valamint kiestek a Liga kupából is. Pedig nem indult ilyen rosszul a szezon, hiszen 3:0-ra nyerni tudtak a nyitó fordulóban a Bristol City otthonában. Majd zsinórban 3 vereség következett (Hull City 0:1, Southampton 2:5, Peterborough 1:7). Legutóbb aztán megszakadt a rossz széria, miután a Leeds együttesét szoros meccsen 2:1-re verték. A Soton ellen bekapott 5, valamint az újonc Peterborough ellen kapott 7 gól különösen fájhat a csapatnak, valamint a kupasorozatból történő idő előtti búcsú is fájhat a drukkereknek és a klubvezetésnek is. Marad tehát a bajnokság és a harc a feljutásért, amely ilyen védelemmel nem lesz egyszerű.
A mai összecsapáson a Bloomfield Road-on nem lesz könnyű akár pontot is szerezni, hiszen a Blackpool meglehetősen masszív csapatnak látszik. Ian Holloway csapata jó eséllyel behúzhatja a mai meccset, melyet még jobban alátámaszt a két csapat közös múltja. Eszerint a 15 randevú alkalmával 8-szor a Blackpool nyert, emellett pedig 5 döntetlen és 2 Ipswich siker született. Legutóbb ebben a felállásban 1:0 arányban győzött a Blackpool.
Én ma is hazai sikerrel kalkulálok, szoros meccsen nyernek a narancs-kékek.

Olvasói sztorik