Blogger Tipp

Kirándulás Viborgba

A dán második vonalban vadásszuk ezúttal a gólokat

Viborg – Vejle, over 2.5 gól @ 1.80

Labdarúgás: Dán 2. osztály 2011/2012

Dátum: 2011-09-09 19:00 CET

A dán második vonal ma kora esti összecsapásán gólokra vadászok, nevezetesen három találatot várok minimum a Viborg és a Velje összecsapásán. A két gárda egyelőre egymást üldözi a tabella első felében, így szoros meccsel számolhatunk.
A Viborg jelenleg az 5. helyen áll, 4 meccs alatt 7 pontig jutottak. 5:1-es gólarányuk arról tanúskodik, hogy a védelem megállja a helyét, a támadások befejezésével viszont gyakran probléma van. Legutóbb a Skive vendégeként 0:0-t értek el, előtte pedig a Roskilde csapatát 1:0-ra verték, kikaptak az AB Koppenhága csapatától 0:1-re, a Hjorring csapatát pedig a nyitó fordulóban 4:0-al küldték haza.
A Vejle a 6. helyen tanyázik, 3 meccs alatt 6 pontot szedtek össze, ezalatt pedig 9 gólt lőttek és ötöt kaptak. Legutóbb a Hobro otthonában nyertek 4:1-re, a Bronshoj csapatát 4:0-ra verték otthon, a nyitó fordulóban pedig kikaptak a Randers ellenében 1:4-re.

A tavalyi szezont a Vejle a 3. helyen zárta, míg a Viborg csak a csalódást keltő 11. helyen zárt. Tavaly a Viborg 2,67-es gólátlagot produkált, míg a Vejle ennél kicsivel jobbat (2,70).
És akkor végül az egymás elleni mérleg: 22 közös meccsre bukkantam, ezalatt 60 találat született. Ebből a Viborg otthonában esett kevesebb, nevezetesen 24 találat. Legutóbb ebben a felállásban 1:0-ra nyert a Viborg, míg fordított pályaválasztási feltételek mellett a Vejle győzött 2:0-ra.
Nem sok érv szól a mai over tipp mellett, ha csak a statisztikákat nézzük. Az viszont tény, hogy a dán bajnokságban (az élvonaltól kezdve az alsóbb osztályokig) nagyon is érdemes a gólokat vadászni, pláne ilyen szorzók mellett. Simán elképzelhető, hogy a mai meccsen születni fog legalább 3 találat.
Tippem tehát: +2,5gól

Olvasói sztorik