Blogger Tipp

Győzelmi kényszerben a vendégek

A Gefle vendégeként nem lehetetlen a 3 pont begyűjtése

Gefle – Malmö, 2 @ 2.06

Labdarúgás: Svéd 1. osztály – Allsvenskan 2011

Dátum: 2011-09-08 19:00 CET

A mai kiszemelt meccsem kissé merész, de hozhat pénzt rendesen a konyhára. A svéd bajnokság ma esti mérkőzésén a Gefle csapata fogadja az FF Malmö gárdáját. Mindkét csapatnak van miért küzdenie, bár a célok jobbára ellentétesek.
A Gefle jól kezdte a szezont és remekül is tartotta magát egy jó ideig, ám az elmúlt időszakban valami történt a gárdával… Legutóbbi 7 meccsükön mindössze egyetlen pontot szereztek. Ennek megfelelően a csapat hátra is csúszott a tabellán, jelenleg 22 meccs alatt gyűjtött 28 pontjukkal a 10. helyen állnak. Mérlegük 7-7-8, azonban 20 lőtt gól mellett már 30 alkalommal kapitulált a hátsó alakzatuk. Odahaza sem szerepel fényesen a brigád, hiszen 4-3-4 mérlegük némi elégedetlenségre azért okot szolgáltathat mind a tulajdonosok, mind pedig a szurkolók részére. Legutóbbi 5 hazai meccséből hármat elveszítettek (Örebro, AIK, GAIS), a Göteborg ellen pedig nehezen behúzták a 3 pontot, a Häcken csapata ellen 2:2-t sikerült elérni.

A mai vendég pedig az a Malmö, aki meg sem közelíti tavalyi formáját. Nem indult jól a szezonjuk, és döcögött is a szekér egy jó darabig, az utóbbi időben azonban mintha megtáltosodtak volna: legutóbbi 6 meccsén a bajnokságban veretlen maradt a gárda, igaz ebből 3 döntetlen lett és csupán hármat tudtak megnyerni. Jelenleg 33 ponttal a 8. helyen állnak, ám 2-3 meccsel kevesebbet játszottak, mint az előttük lévő csapatok. Amennyiben az elmaradt meccseiket sikerrel abszolválják, úgy akár még a 4. hely környékére is felkúszhatnak a táblázaton. Nem is ártana, ugyanis a tulajdonosok és a szurkolók is követelik azt a csapatot, amely tavaly a tabella élén zárt. Most ettől nagyon távol vannak, de a dobogó elérése nem lehetetlen. Idegenben 2-5-3 mérleget produkált eddig a gárda, a legutóbbi 5 idegenbeli fellépésen nyeretlenek maradtak, habár a legutolsó három meccsen három döntetlent értek el (Mjällby, Helsingborg, Norrköping).
A Malmö csapata az idei gólvágójában, Mehmetiben bízhat, aki eddig 11 gólt szedett össze, ám ott van a csapatban Larsson is, aki 10 gólos már az idei ligában. A Gefle csapatában Orlov tűnik a legveszélyesebbnek, ő egyelőre 9 góllal rendelkezik.
Legutóbb fordított felállásban 0:0-ra végeztek a csapatok, de akkor a Gefle csapata még a jó szériájában futott, a Malmö pedig épp gyengébb napokat élt meg. Tavaly és tavalyelőtt ebben a felállásban nagyon simán nyert a Malmö 3:1, illetve 3:0 arányban.
A mai meccsen ugyan a Gefle játszik hazai környezetben, mégis úgy gondolom, ma nem fognak tudni élni a hazai pálya előnyével. A Malmö számára létfontosságú összecsapás lesz ez a mai, amelyen semmilyen más eredmény nem fogadható el, csakis a győzelem. A Dinamo Zágreb ellen elszenvedett BL kiesés csak erősíti a tippemet, a Malmönek a bajnokságban kell most már valamit felmutatnia.
Tippem: vendég siker!

Olvasói sztorik