Blogger Tipp

Brazília – Ghána meccs Londonban

Gólokkal számolunk a ma esti barátságos meccsen

Brazília – Ghána, over 2.5 gól @ 1.81

Labdarúgás: Nemzetközi barátságos mérkőzések 2011

Dátum: 2011-09-05 20:45 CET

Ennyire biztos régen voltam egy tippemben, hiszen ma este egy barátságos meccs keretei közt egy erős brazil válogatott csap össze Afrika talán legjobb együttesével, Ghánával. A tippem egyetlen hátráltató tényezője az lehet, hogy az afrikai csapat nem nagyon szereti a góldús meccseket, de mivel barátságos meccsről van szó, így a kapitányok gyakorlatilag bármit megpróbálhatnak, így kevésbé színvonalas meccsen 3-4 góllal számolok.
A brazilok enyhén szólva lebőgtek a Copa America-n, ahol a B-csoportban Venezuela, Paraguay és Ecuador volt az ellenfél. Meglepő 0:0-al nyitottak a nem túl izmos Venezuela ellen, majd Paraguay ellen a félidei vezetés után a 90. percben a sírból húzta ki a csapatot Fred gólja, mellyel 2:2-re mentették a meccset, így megmaradtak a remények. Ecuador ezután már nem volt nagy kaland, habár 2:2-ig tartotta magát az ellenfél, végül 4:2-re nyertek Mano Menezes fiai, így továbbléptek, ahol aztán megint Paraguay következett és a büntetőlövések. Itt elvéreztek a brazilok, így hamar véget ért a küzdelem a dél-amerikai kupáért.

Ghána csapata a VB óta csupán barátságos meccsekkel készült, Dél-Afrikától kikaptak 0:1-re, Togó csapatát könnyedén verték 4:1 arányban, Angliával következett egy 1:1-es döntetlen, legutóbb pedig Dél-Korea legénységével játszottak, ahol 2:1 arányban ki is kaptak. Közben két Afrika-kupa meccs is becsúszott, Kongó csapatát viszont oda-vissza verték (3:0, 3:1). Stevanovic csapatának tehát nincs gondja a góllövéssel, de a védelmük is zavarba hozható. Ez szintén igaz a brazil nemzeti 11-re, márpedig barátságos meccsről van szó, így senki sem néz rossz szemmel, ha mindkét csapat betalál esetleg 2-3 alkalommal. Ne számítsunk vérre menő küzdelemre, de két jó csapat csap össze, így az izgalmak garantáltak, még akkor is ha barátságos összecsapásról beszélünk.
A két csapat esetén két közös meccset találtam, ezek 1:0-ás és 3:0-ás brazil győzelemmel zárultak.
Tippem: over 2,5 gól

Olvasói sztorik