Blogger Tipp

Gólzápor a Feröer-szigeteken

A Squadra Azzurra Thorshavn-ba látogat ma este

Feröer-szigetek – Olaszország, over 3.5 gól @ 2.17

Labdarúgás: Euro 2012 selejtezők

Dátum: 2011-09-02 20:45 CET

A tegnapi sikeres hónapkezdés után ma egy merészebb tippre vállalkozom, mégpedig arra, hogy az olaszok feröer-szigeteki vendégeskedése alkalmával születni fog legalább 4 találat. Merész tipp, ugyanis egy esetleges 2-3 gólos vezetésnél senki sem fogja összetörni magát csak azért, hogy legyen még egy gól. Én azért megkockáztatom ezt, és akkor lássuk is miért!
A két csapat a C jelű csoportban futott össze, rajtuk kívül még itt vannak a szlovének, az észak-írek, a szerbek és az észtek. Feröer-szigetek csapata kissé talán meglepő módon immáron 4 pontos a csoportban, hiszen a 6 vereség mellé sikerült összehozni egy győzelmet és egy döntetlent is. Első meccsükön a feröeriek a szerbeket fogadták, ahol otthon el is véreztek nagyon simán 0:3-ra. Majd Olaszországban sem jártak sokkal jobban, ahol 5:0-ás verést kaptak a srácok… Szlovéniában sem kímélték őket, ahol ugyan sikerült egy gólt összehozni, ám amellett kaptak is ötöt, így ismét kiütés lett a vége. Aztán jött az észak-írek elleni hazai meccs és az első sikerélmény is egyben: 1:1-es döntetlent sikerült elérni, így a csapat megszerezte első pontját a csoportban. Az észt gárda következett a listán szintén hazai pályán, és sok fogadó örömére (vagy épp bánatára) 2:0-ra nyertek.

Ma pedig az az olasz csapat vendégeskedik náluk, akik az elmúlt 6 meccsen mindösszesen 1 gólt kaptak, s a megszerezhető 18 pontból 16-t be is gyűjtöttek. Az eddigi meccseiken 2:1-re nyertek az észteknél, 5:0-ra verték a feröeri srácokat, 0:0 Észak-Írországban, 3:0-ra verték a szerbeket, 1:0-ra győztek Szlovéniában, s legutóbb 3:0-ra nyertek az észtek ellen otthon. Jól megy tehát az olaszoknak, Prandelli összeszedte őket az elmúlt évek kudarcai után, s végre egy ütőképes alakulatot rakott össze.
A mai meccsen nem férhet kétség az olasz győzelemhez, a kérdés már csak annyi, hogy a feröeriek mennyire teszik oda magukat, képesek lesznek-e gólt szerezni. 3-4 gólos olasz sikert várok, s reménykedek abban, hogy átlépi a két csapat a 3 gólos határt ma este…
Tippem: over 3,5 gól

Olvasói sztorik