Blogger Tipp

Megint egy Ír kupakaland

Gólokat ígér a mai meccs is

Monaghan – Sligo, over 2.5 gól @ 2.06

Labdarúgás: Ír Kupa 2011

Dátum: 2011-08-31 21:00 CET

Ma megint az Ír kupából választottam meccset, méghozzá a mai egyetlent, ahol a Monoghan csapata fogadja a Sligo együttesét. A két csapat első meccse 0:0-ás döntetlennel zárult, tehát a mostani vendégek kissé elkönnyelműsködték azt a találkozót. Persze az íreknél is érvényes az a szabály, hogy a kupa kevésbé fontosabb, mint a bajnokság, azért a Sligo együttesének nem ártana abszolválnia ezt az ütközetet.

A Monaghan csapata az ír második vonalban vitézkedik, nem is rosszul: jelenleg a 3. helyen állnak, 21 találkozó alatt 46 pontot szereztek. Meglepetésre otthon kicsit többet hibáztak, mint idegenben: a Limerick és a Cork City is 1:1-et ért el náluk, valamint a Shelbourne és a Mervue elvitte tőlük mindhárom pontot. Ennek ellenére a szurkolók nem panaszkodhatnak. 60 gól esett eddigi 21 meccsük alatt, tehát átlagban közel 3 gól meccsenként. Otthoni meccseiken kicsivel kevesebb találat esik (23), mint idegenbeli fellépéseik alkalmával.
A vendégük pedig az élvonalbeli Sligo csapata, akik eddig 51 pontig jutottak az első osztályban 27 fordulót követően. 45:13-as gólarányuk arról tanuskodik, hogy a támadójátékkal nincs különösebb gond, s a védelem is stabil lábakon áll. Idegenben nem remekel az élvonalban a gárda, hiszen 6 siker mellé már becsúszott 5 döntetlen és 3 vereség is, ezalatt pedig 21 gólt lőttek és mindössze hetet kaptak.
A két csapat tehát legutóbb 0:0-ra végzett egymással, mely nem igazán támasztja alá az over tippemet. Ma viszont már nem finomkodhatnak a csapatok, ha valaki tovább akar jutni, annak támadnia kell. Az viszont tény, hogy osztálykülönbség van a két csapat közt, és véleményem szerint nem csak papíron. Ez a Sligo, ha kicsit tartalékosan is, de képes 2 gólt lőni ezen a meccsen, viszont a Monaghan sem fogja hagyni magát, s ők is jók lehetnek 1-2 találatra. Megemlíteném még, hogy a két csapat tavaly a Sports Cup keretei közt 1:0-ra végzett egymással ebben a felállásban, míg tavaly szintén a FAI kupában 3:0-ra győzött otthon a Sligo.
Tippem és megérzésem a mai meccsre: over 2,5 gól

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik