Blogger Tipp

Ír FA kupa gólokkal

Legutóbb 1:1-re végeztek a csapatok, ma már nincs helye a finomkodásnak

Dundalk FC – Drogheda, over 2.5 gól @ 1.73

Labdarúgás: Ír Kupa 2011

Dátum: 2011-08-30 20:45 CET

Ma az ír FAI kupában próbálok szerencsét a nem túl bő választéknak köszönhetően, bár tagadhatatlan: szeretem ezen a területen is a gólos meccseket válogatni. A mai meccs pedig pontosan olyan összecsapás, ahol minimum 3 gól várható. Egy kupameccs amúgy is ilyen terep, hiszen egy korai gól mindkét csapatot komoly koncentrálásra készteti, a hátrányban lévő csapatnak támadnia kell, így a másik oldalon lehetőség nyílik a kontrajátékra, mely újabb gólokat eredményezhet. A ma esti találkozón a Dundalk csapata fogadja a Drogheda együttesét. Két élvonalbeli együttes csatája ez, mely komoly izgalmakat ígér.
A Dundalk a bajnokságban a 6. helyen tanyázik, biztos távolságban vannak a kieső zónától, de sokkal előrébb sem nagyon juthatnak már. 27 meccsükön 78 találat esett, azaz közel 3 gól esik átlagosan minden meccsén. Odahaza 23:16 gólarányt produkálnak, mindezt 14 meccsen. 7 hazai bajnoki meccsén jött össze legalább 3 találat.
A Drogheda ezzel ellentétben a kiesés ellen küzd, hiszen mindössze 18 pontot szedtek össze a 27 forduló alatt. Ezalatt 71 gól esett, ebből mindössze 19-t lőttek a srácok és 52-t kaptak… Idegenben sem túl fényes a brigád teljesítménye: 8 rúgott gól mellett 26 kapott szerepel.
A meccs érdekessége, hogy újrajátszás zajlik ma, hiszen legutóbb 1:1-re végeztek a felek, így az angol FA kupához hasonlóan itt is újra kell játszani a találkozót.
A két csapat természetesen már számtalanszor találkozott egymással. A legutóbbi 10 közös meccsen 37 találat esett. Érzik tehát egymás gyenge pontjait, s erre is alapozom mai tippem:
over 2,5 gól

Olvasói sztorik