Blogger Tipp

Félidei döntetlen a Bundesliga 2-ben

Reményeink szerint a két csapat nem kapkodja majd el a gólszerzést

Erzgebirge Aue – Cottbus 1. félidő eredménye D @ 1,93

Labdarúgás: Bundesliga 2 – Németország

Dátum: 2011-08-09 20:15
A mai másik tuti tippem a Német Bundesliga 2-ben van, ahol általában a csapatok nem kapkodják el az első 45 percben a gólszerzést. Ezt várom a mai Aue – Cottbus meccstől is, lássuk is miért!
A német másodosztály 6. fordulójának zárómeccse ez. Az Aue 5 meccset követően a 13. helyen tanyázik 1-2-2 2:7 mérlegével. A statisztikából egyértelműen látszik, hogy a hazaiak támadójátékával komoly gondok akadnak, hiszen 5 meccs alatt 2 gólt találni nem túl dicséretes… Az 1860 München csapatától kaptak idegenben nagy verést, ott 0:4 lett az eredmény, melyre mindenki felkapta a fejét. A Braunschweig elleni idegenbeli 1:1 jónak mondható, sőt az Ingolstadt ellen idegenben elért 0:0 sem rossz eredmény. Odahaza viszont vereséget szenvedtek a a Karlsruhe ellen (0:2), így a szurkolók és a klubvezetés is kezdi elveszíteni a türelmét. Így a mai meccsen a csapatnak mindent bele kell adnia.
Az ellenfél pedig az a Cottbus, akik neve mellett a 4 győzelem mellett mindössze egyetlen vereség található (1860 München odahaza 0:5). Legyőzték a Karlsruhe és az Aachen gárdáját is 2:0-ra, valamint a Duisburg és a Dresden csapatával is 2:1-re végeztek. Jó a hangulat az öltözőben, bár valóban csúf és meglepő a müncheni csapattól elszenvedett vereség…
Otthon tehát az Aue egy győzelmet és gy vereséget számlálhat, míg idegenben a Cottbus mindkét meccsét megnyerte eddig, s csupán 1 gólt kapott.
Lássuk a félidei statisztikákat: a Cottbus 5 meccséből egyetlen alkalommal végzett döntetlenre az első 45 percben, ám az idegenben történt. Az Aue 5 meccsből 3 alkalommal zárta iksszel az első játékrészt, tehát ők nem kapkodják el a meccseiket.
A két csapat már számtalanszor megmérkőzőtt egymással, én csak az elmúlt 10 közös meccset emelném ki. Ezalatt 5 Cottbus siker, 3 Aue győzelem és 2 döntetlen született. Ebben a felállásban általában szoros meccseket játszik egymással a két csapat (1:2, 0:0, 2:2, 2:0, 1:0). Az említett 10 közös meccsből 4 alkalommal zárult döntetlennel az első felvonás. Reményeim szerint ez a szám ma tovább nő, s a két csapat nem igyekszik majd eldönteni a meccset már az első játékrészben.
Ennek megfelelően a tippem: félidei döntetlen!

Olvasói sztorik