Blogger Tipp

Ismét egy svéd kiruccanás

Két gyenge csapat, gyenge védelmek mi mást eredményezhetnének, mint sok-sok gólt

Norrköping – Djurgården, over 2.5 gól @ 1.96

Labdarúgás: Svéd 1. osztály – Allsvenskan 2011

Dátum: 2011-08-25 19:00 CET

A svéd élvonal ma esti mérkőzésén a Norrköping csapata fogadja a Djurgarden gárdáját az Idrottsparken-ben. Igazi alsóházi rangadó ez a javából, hiszen a két csapat a kiesés elől menekül és fej-fej mellett állnak a tabellán ennek megfelelően. Aki ezt a találkozót megnyeri, az egy lépéssel közelebb kerül a jövő évi élvonalbeli küzdelmekhez. Mindkét csapatnak ez a 23. meccse a szezonban, tehát edzésben vannak a srácok, lássuk eddig milyen eredményeket produkáltak!
A Norrköping 6-4-12 mérlegével a 14. helyen áll, mindössze 4 pont választja el őket a kieső zónától. 22 meccsén összesen 64 találat esett, tehát átlagban majdnem az összes meccsükön hozzák a 3 gólt. Ez persze nem teljesen fedi a valóságot. Odahaza még elfogadhatóan muzsikál Janne Andersson csapata a 4-2-4 11:12 mérleggel. Odahaza pl. megverték a Göteborg és a GAIS csapatait is, ami nem kis mutatvány, viszont beégtek az AIK és a Mjällby ellen is többek közt. Eddig 5 hazai találkozójukon született legalább 3 találat, a gólátlaguk pedig ebben a szezonban 2,91, mely a 3. legnagyobb a ligában.
A mai ellenfél pedig az a Djurgarden, akik pontosan ugyanannyi pontot szereztek, mint a Norrköping, tehát 22 egységet. Ezzel a 13. helyen tanyáznak. 6-4-11 mérlegük egyelőre erre elég, 22 meccsükön eddig 52 találat esett. Gólátlaguk 2,48 ebben a szezonban, ez az egyik leggyengébb a csapatok közt. Magnus Pehrsson csapata az Olympia stadionból kimozdulva rettenetesen gyengén muzsikál: 2-1-7 mérleg, ezalatt pedig 12 rúgott és 19 kapott gól. Az eddigi idegenben szerzett 7 pontot a Gefle (0:0), a Göteborg (4:0) és az Örebro (2:1) ellen hozta össze a csapat, de megszorongatták pl. a Kalmar csapatát is. Gólerős a csapat idegenben, azonban a védelemmel komoly gondok vannak.
A két gárda idén már találkozott fordított felállásban, akkor 3:1 arányban győzni tudott a Norrköping kisebb meglepetésre. Úgy gondolom, hogy ma is a hazai gárda a meccs esélyese, 2 gólt szerintem minimum összehoznak, de a Djurgarden is jó lehet egy gólra, de akár még egy 2:2-es eredményre is. A legutóbbi 10 közös meccsen 5 Djurgarden győzelem, 3 Norrköping siker és 2 döntetlen jött össze, ezalatt 29 gólt termelt a két gárda és 4 alkalommal született legalább 3 gól.
Úgy gondolom, ma is láthatnak a drukkerek legalább 3, de inkább 4 gólt!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik