Blogger Tipp

Svéd gólvadászat

Mindkét oldalon nagyok az elvárások, izgalmas 90 perc elé nézünk

Kalmar – Norrköping, over 2.5 gól @ 1.79

Labdarúgás: Svéd 1. osztály – Allsvenskan 2011

Dátum: 2011-08-19 19:00 CET

A svéd élvonalban ma egyetlen találkozó kerül megrendezésre, melyen a Kalmar együttese fogadja a Norrköping gárdáját. Ha Svédország, akkor gólok, ehhez mereven ragaszkodom. Ha Norrköping, akkor pedig pláne gólok, lássuk is pontosan miért.
De kezdjük inkább a Kalmar-al! A hazaiak kissé szerényen állnak a bajnokságban 21 meccset követően, hiszen csupán a 8. helyen találkozhatunk velük. A bajnoki címért folytatott harcban szinte egészen biztosan nincs beleszólása a csapatnak, hiszen az ugyanannyi meccset lejátszott éllovas Helsingborg már 18 ponttal van előttük. A dobogóra sem sok esélye van a gárdának, de ez majd még a jövő zenéje. Ami nekünk most fontosabb: a gólok statisztikája. A 21 meccsük alatt 48 találat esett. Jó hír, hogy ezek többsége (szám szerint 27) otthon. Odahaza amúgy nem rossz a csapat, idegenben viszont csapnivaló a formája. A hazai meccseik közül (10) 6 alkalommal hoztak össze legalább 3 találatot, legutóbb pl. a Mjällby ellen, bár az feltehetően fájt a csapatnak, hiszen 0:3-ra kikaptak… A Syrianska, a Häcken, az AIK és a Gefle ellen nem jött össze a 3 találat, de ezen nem lepődünk meg, hiszen a felsorolt csapatok nem is a gólokról híresen.

Annál inkább a Norrköping! A vendégek 21 meccset követően a 14. helyen állnak, nem túl jó, de a kiesés ellen feltehetően elegendő lesz majd, bár nem dőlhet hátra a csapat. 59 gól esett a 21 meccsükön, ebből 26 idegenben. Otthonuktól távol megrendezett meccseiken rendre összejön az over tipp, legutóbb pl. 4:5 arányban kaptak ki a nem túl gólerős Halmstad ellen. Nincs a helyzet magaslatán a gárda védelme, viszont 1-1 gólt rendre találnak azért a meccseken.
Idén már találkozott a két gárda, akkor a Norrköping otthonában 2:1-re győzött a vendég Kalmar együttese. Az elmúlt 10 közös meccsük közül 6 alkalommal győzött a Kalmar, 2 döntetlen és 2 Norrköping siker született. Ezalatt összesen 38 találat hullott. Pontosabban 40, de a +2-t ne számítsuk ide, mert az egy svéd kupa hosszabbításában esett. Nos, a két csapat ismeri egymást, úgy vélem ez lehet az alapja a mai tippemnek. A Kalmar nem foghatja vissza magát, a Norrköping is menekül a kieső zónából, így támadnia kell. Fordulatos, izgalmas 90 percet várok és kb. 3:1, 3:2 eredményt!
Tippem: over 2,5 gól

Olvasói sztorik