Blogger Tipp

Görög – grúz csata az EL kapujában

Mindkét csapatban benne vannak a gólok

AEK Athén – Dynamo Tbilisi, over 2.5 gól @ 2.02

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2011-08-18 20:45 CET

A tegnapi sikeres Wisla Krakkó győzelmi tippem után ma megint egy gólos történetet szemeltem ki. Az Európa Liga is a selejtezők utolsó köréhez érkezett, ahol még ugyan vannak kisebb nevű csapatok, mégis úgy gondolom, 1-2 meglepetéstől eltekintve a nagyobb gárdák kerülnek majd a főtáblára. Ezúttal egy görög-grúz párharcot szemeltem ki, ahol jó esélyt látok arra, hogy szülessen legalább 3 gól, lássuk is miért!
Az AEK Athén tavaly az alapszakaszbeli 3. helyével jutott a görög rájátszásba, ahol aztán nem termett neki sok babér, ugyanis a Panathinaikos és az PAOK mögött csupán a harmadik helyet sikerült megcsípniük. 5 gólt lőttek mindössze a rájátszás 5 meccse alatt és ötöt is kaptak. A nyáron több új embert is hoztak a klubhoz, csak hogy pár nevet említsek: Juan Cala és José Carlos (Sevilla), Gudjohnsen (Stoke City), Beleck (Udinese). Mateos, Eder és Dadómo pedig a távozók listájára került. Nem biztos, hogy megfelelően összeért még ez a csapat, ezt mutatják a barátságos meccsek: az Anorthosis ellen például 0:3-ra kaptak ki, de a Getafe csapatát sem sikerült megállítani (0:1). Ez viszont már tétmeccs, ahol mindent bele kell adni!
Az ellenfél pedig a grúz Dinamo Tbilisi. A grúzoknak annyi előnyük van, hogy már két fordulót lejátszottak saját bajnokságukban, ahol jelenleg 100%-os mérleget produkálnak és 4:1-es gólarányt produkálnak. Tavaly a Zestafoni mögött csak második lett a csapat a bajokságban, így csak az EL marad nekik. Az első körben a Milsami együttesét verték nagyon könnyen 5:1-es összesítéssel, majd a Llanelli-t búcsúztatták 6:2-vel. Jöhetett az izlandi KR Reykjavík csapata, akiket meglepően könnyedén búcsúztattak 4:1 2:0-al, így eljutottak a végső kapuhoz, melyen azonban nem lesz egyszerű átjutni.

És akkor következzen az, hogy miért is érzem azt hogy lesz itt ma 3 gól… Úgy gondolom, hogy a grúz csapat meglepheti a még nem túl stabil Athén-t, ebben az esetben pedig az AEK-nek menni kell előre és gólt/gólokat kell lőni, hogy továbbjuthassanak. Viszont a grúz védelem sincs a helyzet magaslatán, ez látszott a gyenge walesi Llanelli elleni meccsen, ahol kettőt kaptak idegenben. Azt jósolom tehát, hogy a görögök 2-3 alkalommal veszik be a grúzok kapuját, de szerintem nem ússzák meg kapott gól nélkül. Ennek megfelelően simán jönnie kell a tippemnek mondjuk egy 2:1 vagy 3:1-es eredmény mellett.
Tippem: over 2,5 gól!

Olvasói sztorik