Blogger Tipp

Krakkói győzelem a selejtező odavágóján

A Wisla és az APOEL is karnyújtásnyira a főtáblától

Wisla – APOEL, 1 @ 2.05

Labdarúgás: Bajnokok Ligája selejtezők 2011/2012

Dátum: 2011-08-17 20:45 CET

A Bajnokok Ligája selejtezőinek utolsó körében jár az egyik kedvenc csapatom, a lengyel bajnok Wisla Krakkó. Sokszor tettem a csapatra, és sokszor hozták is a kötelező pénzt 2x-es szorzókért, véleményem szerint ez ma sem lesz másként… A mai ellenfelük pedig a ciprusi bajnok APOEL Nicosia együttese. S hogy mire is alapozom a tippemet? Lássuk!
A Wisla 2 kört élt már túl a selejtezőkben. Már az első fordulóban a Skonto Riga ellen többen esélytelennek kiáltották ki a csapatot, ám azt a párharcot 3:0-ás összesítéssel abszolválta a gárda, viszonylag simán. Majd következett a második kör (hivatalosan a harmadik, mivel a lengyel bajnok a második fordulóban kapcsolódott be a sorozatba), ahol a bolgár Litex Lovecs volt az ellenfél. Itt is kevesen látták meg, hogy bizony ez a lengyel gárda nem esélytelen. Az első meccsen Bulgáriában győztek is 2:1 arányban, mellyel gyakorlatilag megpecsételték ellenfelük sorsát és eldöntötték a továbbjutás kérdését. A visszavágó Krakkóban még simábbra sikerült, hiszen 3:1-re nyert a Wisla, így továbblépett az utolsó selejtező körben.
És itt van akkor ugyebár ez a ciprusi bajnok APOEL. Ők is két kört éltek túl. Először a Skenderbeu Korce csapatával küzdöttek meg, melyet 6:0-ás összesítéssel hoztak le. Következhetett a Slovan Bratislava, mely már sokkal nagyobb falatnak ígérkezett. Az otthoni 0:0-t követően sem rémült meg a csapat, hiszen Pozsonyban 2:0-ra győztek, így továbbléptek a következő körbe.

Véleményem szerint a lengyel és a ciprusi ligát összehasonlítani nagy hiba lenne, így azt sem részletezem, hogy ki milyen eredményeket ért el a tavalyi szezonban, melyekkel elérték a BL indulás jogát. Az viszont biztos, hogy egyik liga sincs az európai élvonalban, de talán a lengyel még mindig komolyabb bajnokságnak mondható, mint a ciprusi. Szó sincs róla, hogy lebecsülném ezt az APOEL-t, de ma itt nincs keresni valójuk. Ha figyelembe vesszük még azt is, hogy van visszavágó Nicosiaban, akkor pedig pláne belefér egy egygólos vereség.
Tippem tehát: 1 vagy két gólos hazai siker!
Kiegészítésképp pár nyilatkozat:
“Semmi más nem lebeg a szemünk előtt, mint az, hogy bejuttassuk az APOEL-t a csoportkörbe. Mindent beleadunk majd az elkövetkezendő két meccsen. Eddig is lépésről lépésre haladtunk, s most elértünk az utolsó lépcsőfokra. A Wisla erős és kemény ellenfél, de napok óta mást sem teszünk, mint erre a mérkőzésre készülünk.” – Ivan Trickovski (csatár, APOEL)
“50-50% esélyt látok mindkét oldalon a továbbjutásra. A Wisla álma mindig az, hogy a BL-ben játszhasson, és talán még sosem voltak ehhez ennyire közel. De be kell látniuk, hogy az APOEL is bármit megtesz azért, hogy újra a csoportkörbe kerülhessen. Akkor komoly ellenfelekkel játszottunk (Barcelona), de ott voltunk. A két klub nagyon hasonló, a Wisla Lengyelország legjobbja, míg az APOEL a ciprusi liga top csapata. Kemény meccs lesz, és bármi megtörténhet.” – Kamil Kosowski (a Wisla és az APOEL volt, a GKS jelenlegi játékosa)

Olvasói sztorik