Blogger Tipp

Szoros meccs és 3 gól Enschede-ben

A Twente a Benfica csapatát fogadja egy parázs meccsen

Twente – Benfica, over 2.5 gól @ 2.20

Labdarúgás: Bajnokok Ligája selejtezők 2011/2012

Dátum: 2011-08-16 20:45 CET

Bevállalok egy nagyon merész tippet is a mai estére. Ez pedig a Twente és a Benfica találkozója, ahol 3 gólt várok annak ellenére, hogy hatalmas a tét és egyik csapatnak sem kell még rohannia, hiszen lesz még visszavágó. A BL 4. kvalifikációs körében a tét a csoportkörbe kerülés. Mind a Twente, mind pedig a Benfica jó eséllyel várhatja ezt a találkozót. Az biztos, hogy tapogatózós meccsel kell számolni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a második félidőben valamelyik csapat átesik a ló túloldalára…

A Twente ugyebár tavaly az utolsó meccsének köszönhetően 2 ponttal lemaradt a holland aranyéremről, így kénytelen megmérettetni magát a selejtezőben is. Az biztos, hogy a tavalyi 2,91-es gólátlaga a hazai csapatnak sokakat vonz az over tipp szempontjából. Nem szokta visszafogni magát a gárda, ha arról van szó akkor belemennek nagyobb gólváltásokba is. No de a mai meccs sokkal másabb lesz: hatalmas a tét, nem biztos hogy sokat fog kockáztatni a hazai alakulat. A Twente túljutott már a román Vaslui csapatán, nem volt nagy eresztés, ugyanis a románok meglehetősen impotens játékot mutattak (2:0 0:0). Idén két forduló után kiválóan teljesít a holland élvonalban a gárda, hiszen otthon 2:0-ra verték az AZ együttesét, míg a nyitó fordulóban 1:0-ra győztek a NAC Breda vendégeként.
És akkor pár szót megérdemel az ellenfél is. A Benfica tavaly hozzá sem szagolhatott a bajnoki esélyekhez a Porto mögött, hiszen 21 pontos hátránnyal végeztek a dobogó középső fokán. A portugál élvonalban a leggóldúsabb meccseket vívta a lisszaboni alakulat: 3,07-es gólátlag, a meccsek többségén 3 találat esett (12 alkalommal). Idén az első fordulóban csak 2:2-re voltak képesek a Gil Vicente ellen idegenben, de nincs gond, hiszen van még idő javítani bőven… A BL-ben az előző körben a török Trabzonspor-t búcsúztatták, itt azonban nem kell meglepődni a kevés gólon, hiszen a török gárda messzi földön híres a masszív védekezéséről és a viszonylag impotens támadójátékáról (2:0 1:1).
Tehát szummázva a dolgokat: mindkét csapat gólerős és nem riadnak vissza egy kis adok-kapoktól. Remélhetőleg ma hozzák nekem a 3 találatot. Az alábbi forgatókönyvet tudom elképzelni: ha a Benfica esetlegesen találna egy gólt már az első félidőben, a Twente nem foghatja vissza magát, ha előnnyel akar utazni Portugáliába. Így kinyílnak, vagy kapnak még egy gólt, vagy pedig sikerül időben betalálniuk. Én utóbbit tartom valószínűnek, a döntetlen viszont még mindig nem segíti ki a gárdát, így a véghajrában még valamelyik csapat gólt fog szerezni. Kevés fog dönteni ezen a meccsen egyik vagy másik oldalra, de valahogy úgy érzem, lesz ma itt 3 találat.
Tippem: over 2,5 gól

Olvasói sztorik