Blogger Tipp

Elfsborg + Göteborg = Gólok

Ismét egy kis hétfő esti svéd gólvadászat

Elfsborg – IFK Göteborg, over 2.5 gól @ 1.85

Labdarúgás: Svéd 1. osztály – Allsvenskan 2011

Dátum: 2011-08-15 19:00 CET

Jóból is megárt a sok – szokás mondani. No most a svéd gólvadászat az egyik kedvenc területem, az Elfsborg csapata pedig már sokszor volt terítéken nálam. Ma mégis úgy érzem, hozni fogják a tippem. Már sok pontot és aprót köszönhetek nekik, remélem ma sem hagynak cserben. Ezúttal is a gólokra hajtok, nevezetesen háromra a Göteborg és az Elfsborg csatáján.
Az Elfsborg idén is a bajnoki címre hajt, a szezon kezdetekor kimondottan ez volt az elvárás a csapat irányába, plusz a minél jobb európai kupaszereplés. Nos ez utóbbi nem igazán jött össze, mivel az Aalesund ellenében csúfos vereséggel távoztak az Európa Liga mezőnyéből. A svéd bajnokság marad tehát, így teljes erőbedobással erre koncentrálhat a gárda. 20 meccset követően 42 ponttal második helyen áll a csapat, hátránya 6 pont az éllovas Helsingborg-al szemben, de egy meccsel kevesebbet játszottak, melyet be is pótolnak a srácok. 13-3-4 34:17 mérlege egészen jó a csapatnak, odahaza pedig még nem hibáztak, hiszen csupán az AIK és a Kalmar tudott tőlük pontot lopni. Hazai meccseik jelentős részén összejön a 3 gól, idén csupán a legutóbbi, Kalmar elleni 0:0 alkalmával nem hozták az over tippet.

Nézzük a Göteborgot. Bizony szebb napokat is megért már az IFK, hiszen, ám most kénytelenek beérni a középmezőnnyel is. Jelenleg a 7. helyen tanyázik Jonas Olsson mester legénysége. 9-3-8 mérlegük nem is lehet elég ennél jobb szerepléshez, habár ha ma nyernek, akkor az Örebro gárdáját megelőzhetik. A Gamla Ullevi stadiontól távol sem reménytelen a Göteborg szereplése, hiszen 4 győzelem mellett egy döntetlen és 5 vereség a mérleg, emellett 12:14 gólarány. Szeszélyes csapat a Göteborg az over tippek szempontjából, hiszen hol sikerül hozniuk, hol pedig nem. Eddig idegenben 5 alkalommal született legalább 3 gól a meccseiken.
Az Elfsborg a Kalmar elleni otthoni 0:0-al érkezik erre a találkozóra, ám Magnus Haglund együttese nem szomorkodott az elhullajtott pontok végett túlságosan. A Göteborg sikerrel vette a “melegítést” erre a meccsre, hiszen 3:1 arányban legyőzte az AIK Stockholm csapatát.
Végül az egymás elleni eredményekről: az elmúlt 10 közös meccsből 4 alkalommal nyert az Elfsborg, emellett 3 döntetlen és 3 Göteborg siker született. De ami a tippem szempontjából ennél is fontosabb: 35 gól született ezalatt. Felváltva játszanak a gárdák egymással góldús (5:1, 4:0, 5:2, 2:2) és gólszegény meccseket. Remélem ma az előbbi fog bekövetkezni. Benne van ebben a találkozóban a 3 gól, ennek megfelelően:
Mai tippem erre a találkozóra over 2,5gól

Olvasói sztorik