Blogger Tipp

Selejtezzünk kicsit

Ma az észak-ír és a feröer-szigeteki válogatott csap össze

Észak-Írország – Feröer-szigetek, over 2.5 gól @ 1.68

Labdarúgás: Euro 2012 selejtezők

Dátum: 2011-08-10 20:45 CET

Egyetlen meccset játszanak ma este a 2012-es EB selejtezőkben, ahol az Észak-Ír válogatott fogadja Feröer-szk. legjobbjait. Nem ígérkezik a legszínvonalasabb és leglátványosabb meccsnek ez a találkozó, de talán pont ezért érdemes ráhajtani itt a gólokra.
Őszintén szólva egyik csapatnak sincs esélye, hogy ott legyen a jövő évi Eb-n, éppen ezért nem hinném, hogy beállnak bekkelni a csapatok, egyszerűen nem lenne értelme. De akkor lássuk a csapatokat kicsit közelebbről!
A C-csoportba került a két csapat nem kis ellenfelekkel: rajtuk kívül még Olaszország, Szerbia, Szlovénia és Észtország van itt még. Az észak-írek a csoport utolsó előtti helyén állnak 6 ponttal. Szlovéniával és Olaszországgal is 0:0-ás eredményt értek el odahaza, idegenben pedig 1:1-et játszottak a feröeri gárdával, tehát a mai meccs már a visszavágó. Szlovéniát meglepetésre idegenben sikerült legyőzniük 1:0 arányban, ezzel óriási meglepetést okozva… Emellett egy vereség csúszott még be a gárdának, hiszen 1:2-re kikaptak Szerbiában, de ezen nincs mit szégyellni, képesek voltak megszorongatni az erősebb szerb csapatot, az olaszok elleni pontlopás pedig remek, még akkor is ha odahaza történt. Így az észak-írek 5 meccs után állnak 6 ponttal, tehát léphetnek még előrébb ha folytatják a meglepetéseket…

A feröeri csapat már nem igazán lépkedhet sehová sem… 7 meccs alatt 4 pontot sikerült összekaparniuk, legutóbb megverték Észtországot 2:0 arányban, odahaza ikszeltek az észak-írekkel (0:0). Olaszországban és Szlovéniában nagyon csúnyán kikaptak (0:5 és 1:5), az észtek ellen idegenben 2:1-re kaptak ki, a Szerbek és a Szlovénok pedig nyertek náluk (0:2 és 0:3). A védelemmel tehát vannak gondok, de nem is erről híres ez a csapat…
Mindkét csapat játszott barátságos meccseket is. Az észak-írek kikaptak Walestől (0:2), Írországtól (0:5) és Skóciától is (0:3). A feröeri gárda pedig szintén Skóciától kapott ki 0:3 arányban.
1991-ben is összefutott a két gárda, szintén EB-selejtezőben, akkor ebben a felállásban 1:1 lett az eredmény, idegenben pedig 5:0 arányban nyert Észak-Írország.
Néhány nyilatkozat a meccs előtt:

“A helyzet meglehetősen egyszerű: mennünk kell előre, próbálkozni kell és meg kell nyerni ezt a meccset. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egyszerű, hiszen ellenfelünk nagy küzdő. Meg kell ragadnunk a lehetőségeinket és nyernünk kell ma este!” – Nigel Worthington (észak-ír kapitány)

“Semmi kétség: sokkal erősebbek mint mi. Nekünk kell megakadályozni, hogy a legjobb formájukban játsszanak, és minden lehetőséget meg kell ragadnunk a meccsen ehhez. Ez az, ami egy jó eredmény eléréséhez vezethet.” – Fródi Benjaminsen (csapatkapitány, középpályás Feröer szk.)
Nos, nálam egyértelmű a helyzet: nincs mit veszítenie a két csapatnak. Az észak-íreknek be kell bizonyítani, hogy képesek a jelenleginél jobb eredményekre. Ezt ma megtehetik, de nem állhatnak vissza védekezni. Nyerniük kell, és jobbak a mostani vendégeknél 2-3 góllal is akár, ám a feröeri csapatban is benne van a gól.
A mai egyik tuti tippem így: over 2,5 gól

Olvasói sztorik