Blogger Tipp

Gólok a Portman Road-on

Idén már az első körben összekerült a két csapat

Ipswich – Northampton, over 2.5 gól @ 1.85

Labdarúgás: Carling Cup 2011/2012

Dátum: 2011-08-09 20:45 CET

Egyenes kieséses rendszerben zajló Angol Ligakupa mérkőzéseit rendezik meg ma este. Jópár meccs kerül ma megrendezésre, akinek kis szerencséje van, az ma nagyot kaszálhat. A kupák ugyanis azok a sorozatok, ahol lehet építeni a meglepetésekre, mert abból bizony van bőven. A kis csapatok itt mutathatják meg, hogy mit is tudnak, a nagyoknak pedig kevésbé fontos itt a jó eredmény elérése, habár minden menedzser azt nyilatkozza a kezdet kezdetén: célunk a minél jobb eredmény elérése. Nos, meglátjuk ez mire elég. Én szokásomhoz híven a gólokra hajtok, mert bizony abból szokott lenni bőven. Az Ipswich és a Northampton összecsapását választottam, ahol várok legalább 3 találatot, lássuk is miért!
Az Ipswich ugyebár az angol Championship sorozatban szerepel idén is, tavaly ugyanis csupán a 13. helyen sikerült zárni, mely nagy csalódást okozott a drukkereknek és a klubvezetésnek is. Úgy fest azonban, hogy Paul Jewell mester jól összerakta a nyáron a gárdát, ugyanis a nyitó fordulóban 3:0-ra elgázolták idegenben a Bristol csapatát. Bár még korai bármit is mondani, talán megkockáztatható, hogy a kékek idén jobb produkcióra lesznek képesek, mint a legutóbbi szezonban.

A Northampton csapatánál könnyebbet tán nem is kaphatott volna az Ipswich, ugyanis a vendégek mindössze a League Two-ban szerepelnek, ez felel meg az angol 4. vonalnak (a Premier League, a Championship és a League One után). Gólnélküli döntetlennel kezdte a szezont a Northampton csapata, méghozzá odahaza nem bírtak az Accrington Stanley ellen. Tavaly a 16. helyen zárta a negyedik vonalat a csapat, így nem igazán mondható el, hogy acélos gárdáról lenne szó. Tavaly 134 találat esett a vendégek meccsein, ebből 61 idegenben. Megkockáztatom: ha a League Two-ban ennyire hibára kényszeríthető volt a csapat, akkor az Ipswich-nek is sikerülni fog a góllövés. Véleményem szerint nem is egyszer és akár még a vendégek is betalálhatnak, ami mondjuk elfogadható egy 3:0-ás állásnál. Az biztos, hogy a Northampton tavaly 2,91-es gólátlagot produkált, míg az Ipswich 2,83-t. Ez megfelelő alap az over tippemhez.
És akkor még pár szót a két csapat tavalyi Ligakupás szerepléséről. A Northampton az első körben a Brighton csapatát búcsúztatta 2:0-al, majd meglepetésre a Reading ellen is továbbléptek büntetőkkel, miután 3:3 lett a vége. A harmadik körben is történt csoda: a Liverpool elleni büntetőkkel megnyert meccset követően a drukkerek örömmámorban úsztak, egy álomnak tűnt az egész. Majd következett az álomvilág vége, amire mindjárt vissza is térek. Az Ipswich tavaly az Exeter ellen lépett tovább az első körből kis túlóra árán (3:2), majd a második fordulóban a Crewe csapata következett szintén túlórával (1:0). Aztán az ultráiról elhíresült Millwall otthonába látogathattak, ahol 2:1-re győztek. És akkor az álom befejezése: tavaly éppen pont az Ipswich vetett véget a Northampton menetelésének, miután a legjobb 16 között ugyanilyen felállásban 3:1-re győztek.Aztán az Ipswich az Arsenal ellen vérzett el az elődöntőben (1:3-as összesítés), miután túlléptek a West Bromwich csapatán, így számukra is véget ért a menetelés.
Summázva: szinte minden az over tippemet támasztja alá. Idén acélos az Ipswich, tavaly mindkét csapat szerette a gólokat, és rendre mindkét csapat jól muzsikál a kupában. Most csak az egyikük léphet tovább, így az álom valamelyiküknek el sem kezdődik. Nem merem megjósolni, melyik csapat lesz az, de abban szinte biztos vagyok:
Lesz legalább 3 találat!

Olvasói sztorik