Blogger Tipp

Parádézik a Sundsvall?

Gólvadászat a svéd második vonalban

Sundsvall – Landskrona, over 2.5 gól @ 1.75

Labdarúgás: Svéd 2. osztály – Superettan 2011

Dátum: 2011-08-08 19:00 CET

A tegnapi siker után ismét svéd gólvadászatot tartok, mert ma sem érzem reménytelennek a helyzetet gólok szempontjából északon… Ma kora este a Sundsvall csapata fogadja a Landskrona együttesét a Superettan 19. fordulójának záró mérkőzésén.
Mindkét csapat megért már szebb napokat is. A Sundsvall feljövőben van, hiszen jelenleg 3. helyen állnak 9-5-4 30:15 mérlegükkel. A védelem szépen muzsikál, ezt mutatja a 18 meccs alatt kapott 15 góljuk, és a támadások befejezésével sincs különösebb probléma. Odahaza eddig egyetlen alkalommal kapitulált a csapat, méghozzá az első hazai meccsükön az Assyriska ellen 1:2 arányban. Azóta 6 győzelem és 2 döntetlen a mérleg, 23 rúgott s mindössze 6 kapott gól összesen otthon. Ez a második vonal 2. legjobb hazai teljesítménye.

A Landskrona idén valószínűleg azért fog küzdeni, hogy megőrizze másodosztályos tagságát. 18 meccs elteltével csupán a 14. helyen tanyáznak 20 ponttal. 5-5-8 mérlegük még nem is olyan rossz, lehet még rajta csiszolni és akkor a középmezőnybe is kerülhet akár a csapat. 23:29 gólarányuk már hagy némi kívánnivalót maga után, nem is annyira a lőtt gólok száma, mint inkább a kapotté. Idegenben egyébként 2-3-4 10:16 mérleggel szerénykedik a gárda.
Nos, a két csapat már találkozott egymással az idén, akkor a Sundsvall idegenben tudott nyerni 2:1 arányban, tehát ott jött volna az over tippem. Az elmúlt 10 közös meccsükön 23 gól született, még úgy is, hogy 2009 októberében egy hét gólos meccset vívtak egymással (5:2 arányban nyert a Landskrona). Tippemet tehát főként az előző meccsre, a Landskrona gyenge védelmére és a Sundsvall egészen hatékony támadójátékára alapozom. Véleményem szerint ma a hazaiak legalább két alkalommal lesznek eredményesek, de a vendégek is jók lehetnek egy gólra.
Tippem: +2,5 gól

Olvasói sztorik