Blogger Tipp

„Miért álljunk meg négy gólnál?”

Debreceni András a hétvégén, Zalaegerszegen jó játékra és eredményességre vágyik.

A Budapest Honvéd 22 éves, saját nevelésű játékosa, a nagykanizsai születésű Debreceni András a Rangadónak nyilatkozva kifejtette: bár az elmúlt két mérkőzésen szerzett nyolc gól egyértelműen pozitívum, a maximalizmus jegyében minden meccsen győzni szeretnének!

– A rajt nem sikerült, hiszen hazai pályán kikaptak a Győrtől, mégis gyorsan túlléptek a kudarcon, és két győzelemmel folytatták szereplésüket.
– Elemeztük a hibákat, de rágódni nem volt időnk, mert jöttek a meccsek egymás után. Akkor is elég jól játszottunk, mondjuk a hatvanadik percig, a kapott gólig, de helyzeteik jelentős része kimaradt – részletezte a Rangadó.hu érdeklődésére az egyiptomi U20-világbajnokságon bronzérmes védő, Debreceni András. – Szombathelyen mindenképpen győzni akartunk, jól is ment, idegenben négy gólt szerezni mindig nagy pozitívum. A lendületünk kitartott a Vasas ellen is, amely egy presztízsmeccs, rangadó volt. A hazai közönséget kiszolgálása gólokban sikerült, de játékban nem teljesen, mert becsúsztak apró hibák. A hétvégén, Zalaegerszegen szeretnénk jó játékkal eredményesek lenni.

– Milyen jellegű hibákra gondol?
– Ezek általános dolgok, például a helyzetkihasználás. A Győr ellen is sok lehetőségünk volt, és ha ezekben a szituációkban jobb döntés hozunk, több gólt szerezhettünk volna. Persze, az elmúlt két meccsen lőtt nyolc gól mindenképpen pozitív, de ha szerezhetünk hetet vagy nyolcat, miért álljunk meg négynél? Minden mérkőzésből a maximumot szeretnénk kihozni!

– A Győr ellen nem játszott, a Haladás és a Vasas ellen igen. Ha Debreceni András a pályán van, nyer a Honvéd?
– Ez viccnek ó, de egyáltalán nem erről van szó! Örülök, hogy vissza tudtam kerülni a kezdőbe, de a siker a csapat érdeme. Mindenhol győzni szeretnénk, Zalaegerszegen is. A bajnoki rajt óta a ZTE háromszor kikapott, de szerintem ez nem jelent semmit. Mikor javítanának, ha nem most, saját közönségük előtt? Nyilván hajtani fognak, és agresszívan játszani. Meg kell találnunk és ki kell használnunk a hibapontjaikat.

– Hosszútávon mire lehet képes a csapat? Mondjuk a téli szünetig?!
– Fölösleges előreszaladni az időben, mindig csak a következő meccsre kell koncentrálni. Egyébként szerintem az ősz mindenképen meghatározó lesz minden csapat számára. Tizennyolc meccset játszunk, amely az összesnek több mint a fele. Amelyik együttes jó szériába kerül, nagy előnyben lehet már télen, a hullámvölgyből pedig nehezebb lesz kilábalni.

Olvasói sztorik