Blogger Tipp

Londoni gólzápor

A Fulham ismét az EL-ben bizonyíthat

Fulham – Split NK, over 2.5 gól @ 1.75

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2011-08-04 20:30 CET

A Fulham nem kis csalódást okozott az odavágón, amikor nem tudta bevenni a nem túl acélos RNK Split kapuját. A londoniak ugyan nem bánkódtak, bár gondolom ők is elégedettebbek lennének egy idegenben szerzett góllal. DE: tekintsünk előre, következik a visszavágó, a Split halvány reménysugara az lehet, hogy nem kaptak gólt az előző meccsen, tehát egy esetleges lőtt góllal nyeregben érezhetnék magukat. A Fulham csapatát pedig a közönségszórakoztatás és a magabiztos továbblépés motiválhatja, hiszen a csapat legutóbbi EL szereplése is meggyőző volt (2010-ben döntőt játszott a csapat, melyet végül elbukott).
A hazai alakulat ugyebár a fair-play díjnak köszönhetően indulhatott az európai kupaporondon, habár egy darabig veszélyeztette az indulás jogát Gera Zoli piroslapja, melyet az Arsenal elleni utolsó bajnokin szedett össze. Végül a Fulham kapta az indulási jogot, így ma megmutathatják, mire is képesek. Tavaly egyébként a 8. helyen zárták a bajnokságot, ennél jobbat csak 2009-ben produkált az alakulat, akkor 7. helyen zártak a végelszámoláskor. Odahaza a nagy csapatok ellen rendre kikaptak, ám a gyengébb ellenfeleket nem kímélték (West Bromwich 3:0, Bolton 3:0, Blackpool 3:0). Nos, meggyőződésem, hogy az RNK csapata sem jobb, mint mondjuk a Bolton, sőt… Egyébként tavaly a Fulham produkálta a leggyengébb gólátlagot a Premier League-ben, átlagosan 2,42 gól esett a meccseiken. A Fulham egyébként már 2 kört túlélt az EL-ben: a Runavik együttese elleni idegenben 0:0-t játszottak, otthon viszont nyerni tudtak 3:0 arányban. Aztán a Crusaders Belfast csapata következett, akiket 3:1 4:0 meccseken búcsúztattak.

És akkor pár szó a horvát csapatról. Az RNK Split a horvát élvonalban kergeti a labdát, idén már két meccsen vannak túl, ezalatt egy döntetlent és egy vereséget sikerült összeszedni. Tavaly a 3. helyen zártak messze lemaradva a győztes Dinamo Zágreb csapatától, ám megszorongatva a Hajduk Split csapatát. Idegenben nem villog a gárda, tavaly 6-3-6 mérleget sikerült összehozni a Park Mladezi-től távol. A Split is túljutott már egy körön az EL-ben, a Domzale együttesét kettős sikerrel (2:1 és 3:1) búcsúztatták.
Nos, ma a 25 ezer néző befogadására alkalmas Craven Cottage-ban kénytelenek vendégszerepelni, melytől sok jót nem várok. Feltehetően a holland Martin Jol mester összekapta az angol csapatot az előző 0:0 után és simán lehozzák a meccset. Az RNK jó lehet egy gólra, de szerintem a Fulham meg sem áll 3-4 lőtt gólig. Ez pedig már önmagában is elég lenne az over tipphez, a horvát gól már csak hab lenne a tortán.
A mai legbiztosabb tippem tehát: ezen a meccsen lesz legalább 3 találat!

Olvasói sztorik