Blogger Tipp

Lengyel siker a selejtező visszavágóján

A bolgár bajnok legutóbb otthon is kikapott. Mi lesz ma Krakkóban?

Wisla – Litex Lovech, 1 @ 1.75

Labdarúgás: Bajnokok Ligája selejtezők 2011/2012

Dátum: 2011-08-03 20:30 CET]
Meccsdömping van ma a BL-ben, ugyanis a csapatok nagyban nyomják már a selejtezőket. Én megint egy lengyel csapatot választottam a mai favoritomnak, ők még nem nagyon hagytak cserben (lásd: Legia Varsó sikere legutóbb 4x-es pénzért).
Nos, a Wisla-Litex meccs azért nem ígérkezik simának, habár a lengyelek nyeregben érezhetik magukat, ugyanis az előző meccset megnyerték Bulgáriában 2:1-re. Most nem szabad a bolgárokat támadni hagyni, mert egy kis figyelmetlenséggel könnyen fordulhat a kocka.
Az előző meccsen a Wisla már a 19. percben előnybe került Lamey góljának köszönhetően, ám a szünet előtt az utolsó pillanatokban egyenlítettek a bolgárok, ám így sem elégedetlenkedhetett a Wisla. Fordulás után a hajrában (76. perc) a Krakkó megnyerte a meccset Melikson góljával, így előnnyel várhatja a mai meccset.
Pár szót azért a csapatokról: a Wisla kimagaslott tavaly a lengyel ligából. Megnyerték a bajnokságot többek közt a Legia Varsó előtt, odahaza pedig kiváló 11-2-2 mérleget produkáltak, mindössze a Górnik Zabrze és a Polónia Varsó tudta őket megverni. Idén egy 1:1-es döntetlennel kezdte a lengyel ligát a csapat, mégpedig idegenben a Widzew Lodz ellenében. A Krakkó egyébként az előző körben a Skonto Riga csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel (1:0 és 2:0), tehát az első meccsen megszerzett előny tudatában sem vettek vissza az iramból a visszavágón.

És akkor a Litex! A bolgár bajnok évek óta kimagaslik saját bajnokságából. Tavaly 3 ponttal sikerült megelőzni az ősi rivális Levszki Szófia csapatát, idegenben pedig mindössze egyetlen vereséget szedtek össze (Levszki 0:2). Az idei bolgár élvonal még nem vette kezdetét, ám a BL selejtezőkben már ők is szerepeltek az előző körben, akkor a nem túl acélos FK Mogren gárdáját búcsúztatták kettős győzelemmel (2:1 és 3:0).
Nos, a tippemet főként az indokolja, hogy a lengyel bajnokságot erősebbnek érzem, mint a bolgár élvonalt. A Wisla az odavágón sem elégedett meg az 1:1-el, és szerintem most a visszavágón sem fogja visszafogni magát. A Litexnek mennie kell előre, hiszen a továbbjutáshoz nem is egy gólt kell összekaparnia, hanem legalább kettőt. A Wisla ezt kihasználhatja, és akár 2 góllal is jobbnak bizonyulhat riválisánál a ma esti meccsen, mellyel magabiztosan léphetne tovább a következő körbe!
Tippem: hazai győzelem!

Olvasói sztorik