Blogger Tipp

Dánia, a gólok hazája

Kedvenc nevű csapatunk ma idegenben játszhat gólos meccset

Aalborg – Midtjylland, over 2.5 gól @ 1.90

Labdarúgás: Dán 1. osztály – Superligaen 2011/2012

Dátum: 2011-08-01 19:00 CET
Új hónap, új tippek… Nos kezdésnek maradok egy atombiztos gólos tippnél, a dánoknál ugyanis sokkal inkább érdemes a gólokat megtippelni, mint az esetleges végkimenetelt…
Hétfő este az Aalborg fogadja a tavalyi meglepetéscsapat Midjylland gárdáját. A vendégek elhíresültek a gólos találkozóikról, ezért veszem be ezt a hétfő esti tippet a szelvényeim közé.

Az Aalborg nem kezdte rosszul a bajnokságot, két forduló elteltével 4 ponttal a a 4. helyen tanyázik. Odahaza 2:1 arányban verte az Aarhus csapatát, míg idegenben 2:2-t sikerült kiharcolni a Bröndby ellenében. Nincs probléma tehát a góllövéssel, de sajnos a védelem sem forrta ki magát igazán… Tavaly az Aalborg mindössze a 10. helyen zárt, 33 meccsén 86 találat esett. Odahaza sem remekelt a csapat, hiszen mindössze egy szerény 4-4-9 17:21 mérleget sikerült produkálni. No de ne a tavalyi évből induljunk ki, hiszen egyelőre nem lehet oka panaszra a csapatnak.
A Midjylland tavaly szépen teljesített és végül a 4. helyen zárt, mely EL selejtezőt ért a gárdának. Ott menetel is a csapat, a TNS csapatát kiütötték, legutóbb viszont a Guimaraes ellen csak 0:0-ra voltak képesek odahaza. A bajnokságban egy győzelemmel és egy vereséggel nyitott a gárda: idegenben 3:2-re verték meg az újonc Köge csapatát, míg odahaza az első fordulóban 1:2-re kikaptak a Silkeborg csapatától.
Szummázva tehát az eddigi produkciókat: mindkét csapat eddig a bajnokságban hozta az overeket, ez ma sem lehet véleményem szerint másképp. Tavaly ebben a felállásban 2:0-ra győzött az Aalbog, míg fordított pályaválasztási feltételek mellett 2:2 és 2:1 eredmények születtek. Az elmúlt 10 közös meccsükön 30 találat esett, tehát átlagban pontosan 3 gól esik meccsenként.
Ma este úgy vélem látunk legalább 3 gólt ezen a meccsen!

Olvasói sztorik