Blogger Tipp

A Legia nem esélytelen a mai összecsapáson

Reménykedhetnek a lengyel szurkolók, hiszen nem esélytelen a csapat Törökországban sem

Gaziantepspor – Legia, DNB 2 (döntetlen esetén a tét visszajár) @ 3.75

Labdarúgás: Európa Liga 2011/2012

Dátum: 2011-07-28 20:00 CET
Nem tartom annyira esélytelennek ezt a lengyel csapatot, mint amennyire azt az oddsok mutatják. Masszív gárdáról van szó, szerintem semmivel sem jobb mint a török Gazian. Lássuk a hátteret!
A hazaiak tavaly a török élvonal 4. helyén végeztek kisebb meglepetésre. 59 pontjukkal megelőzték többek közt a későn magához térő Besiktas-t vagy épp a borzalmas szezont futott Galatasaray-t is. Odahaza mindössze 2 alkalommal kapott ki a csapat, méghozzá a Trabzonspor (1:3) és a Bursaspor (0:3) ellenében. Olyan gárdák véreztek el náluk, mint a bajnok Fenerbahce (2:1) vagy épp a Galatasaray (1:0). A klub vezetői tehát büszkék lehetnek a csapatra, kiváló idényt zártak.
A Legia Varsó csapata sem futott rossz szezont, bár kissé beragadtak a rajtnál, és menet közben is volt 1-2 meglepetés eredményük, melyeknek köszönhetően csupán az Ekstraklasa 3. helyén sikerült zárni a Wisla Krakkó és a Slask Wroclaw csapatai mögött. Remek hajrájuknak köszönhetően sikerült ezt a helyet megcsípni, hiszen az utolsó 8 meccsen csupán 2 döntetlen egy vereség csúszott be az 5 győzelem mellett. Idegenben sem szerepel rosszul a társaság, habár 7 alkalommal elvéreztek.
A hazaiak egyébként már túl vannak egy körön a selejtezőkben, ugyanis meg kellett küzdeniük az FC Minszk gárdájával. Nem volt az nagy ütközet, hiszen az idegenbeli 1:1 mellett odahaza 4:1-re nyertek és simán továbbléptek.
Pár szót az eddigi felkészülési meccsekről: egyik csapat sem remekelt a nyáron. A Gaziantepspor simán kikapott a román Universitatea csapatától 0:3-ra. A Legia német ellenfelekkel küzdött, a Duisburg 3:1-re verte őket, a Mainz ellen 3:0-ra véreztek el, míg a Hoffenheim ellen sikerült elérni egy 1:1-es döntetlent.
Nos, én nem érzem hogy ez a Legia annyira gyenge lenne. Ha a harmat gyenge Minszk képes volt gólt elérni a Gazian otthonában, akkor a Legia is képes lehet rá, a védelmüket pedig eléggé masszívnak érzem ahhoz, hogy megússzák maximum 1 kapott góllal.
Érdemes bepróbálni ezt a tippet, nem lehetetlen, sőt: szívem szerint nem DNB-ben javasolnám a tippet, hanem háromesélyben, de a kevésbé bátrak ezt is behúzhatják!

Olvasói sztorik