Blogger Tipp

Tovább tart majd a Kalmar hazai menetelése?

A Helsingborg megállíthatja az otthon még veretlen Kalmar-t

Kalmar – Helsingborg, Mindkét csapat szerez gólt: IGEN @ 1.67

Labdarúgás: Svéd 1. osztály – Allsvenskan 2011

Dátum: 2011-07-18 19:00 CET
Tovább menetel a svéd élvonal, ahol ma este egy komoly rangadót rendeznek: a Kalmar fogadja a Helsingborg együttesét!

A hazaiak 16 fordulót követően a 4. helyen tanyáznak 29 ponttal. Lemaradásuk nem sok, még az éllovas Helsingborg-tól is csupán 6 ponttal vannak elmaradva. 9-2-5 21:17 mérlegük nem rossz, odahaza pedig még mindig veretlen a gárda, hiszen 7 győzelem mellett csupán egy döntetlen született (Gefle 0:0). Olyan csapatok véreztek már el náluk, mind az Elfsborg (2:1), vagy épp a GAIS (2:1). Rendre lőnek legalább két gólt a hazai meccseiken, ám a védelem is hajlamos hibázni.
Márpedig a Helsingborg minden egyes hibát megbüntet. A jelenlegi éllovas 35 pontot szerzett eddig a 16 forduló alatt. 10-5-1 29:11 mérlegük fergeteges, bár idegenben sebezhető azért az alakulat, melyet a 4-3-1 11:6 idegenbeli mutatók is remekül tükröznek. A fontos meccseken nyerni tudnak általában idegenben is, idén például már sikeresen vették a Göteborg (2:1) és a Malmö elleni ütközetet is (3:0).
Nos, tavaly ebben a felállásban 1:0-ra győzött a Kalmar csapata, fordított pályaválasztás mellett pedig 0:0-ás döntetlen született. Úgy vélem, idén a Kalmar erősebb, mint tavaly, a Helsingborg pedig nem gyengült. Mindkét csapat remekül menetel eddig, képesek gólokat szerezni, ám a védelem is képes hibázni mindkét oldalon. Főként ez az, ami a tippem alapjául szolgál: ma este mindkét csapat lő 1-1 gólt legalább!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik