Blogger Tipp

Megkezdődtek a dán küzdelmek is

Az Aarhus ismét az élvonalban! Gólzáporral nyitnak?

Aarhus – Lyngby, over 2.5 gól @ 1.97

Labdarúgás: Dán 1. osztály – Superligaen 2011/2012

Dátum: 2011-07-18 19:00 CET
Megkezdődtek a dán élvonal 2011/12-es küzdelmei is a hétvégén, ahol a záró mérkőzést az Aarhus és a Lyngby vívja meg. Egy olyan tippet választottam, amely könnyedén jöhet egy dán meccsen, és szerintem a bukmékerek ajándéka ma estére…
A Lyngby tavaly az élvonal 8. helyén zárt 38 ponttal. A kieséstől nem nagyon kellett félniük, európai kupaszereplésre pedig nem igazán számíthattak, így nem is okoztak nagy csalódást. A cél idén is egy erős középcsapat látszatát kelteni, és a tervek között van egy esetleges 4. hely elcsípése is, mellyel az EL-ben indulhatna a gárda. Nos, ehhez ma le kell győzni azt az Aarhus-t idegenben, akik a második vonalból léptek feljebb, szinte végig kiemelkedtek a mezőnyből.

Egyelőre így a szezon elején tippemet legfeljebb az egymás elleni mérleggel tudom alátámasztani. Nos, az elmúlt közel 11 évben a csapatok 10 alkalommal találkoztak. Meglepő módon 7 Aarhus siker mellett csupán 2 döntetlen egy egyetlen Lyngby győzelem szerepel. De ami még ennél is lényegesebb: ezen a 10 találkozón összesen 37 gól született (27 Aarhus gól és mindössze 10 Lyngby találat). Legutóbb ebben a felállásban 2008 áprilisában találkoztak a csapatok, akkor 3:1 arányban nyert a hazai alakulat.
Nos, ma szoros meccsre van kilátás, s mivel első fordulóról van szó, szerintem nem érdemes arra hajtani, hogy ki nyer ma. A legbiztosabb tipp szerintem az, hogy lesz legalább 3 találat!

Olvasói sztorik