Blogger Tipp

A svédek ma megállítják a japán harcosokat

Vagy Japán ma is meglepi a foci szerelmeseit?

Japán – Svédország, 2 @ 2.35

Labdarúgás: Női Világbajnokság Play-off

Dátum: 2011-07-13 20:45 CET

A Németországban zajló női labdarúgó világbajnokság elődöntőjében a házigazda németeket meglepetésre hosszabbításban kiejtő japán hölgyek a svéd lányokkal csapnak össze ma este. Mindkét csapat esélyes a továbbjutásra különböző okok végett: a japánok kiejtették a világ egyik (ha nem a legjobb) csapatát, a svédek pedig pontveszteség nélkül jutottak el idáig. Merüljünk el kicsit a részletekben.
Japán az angolokkal, mexikóiakkal és Új-Zélanddal került egy csoportba. Második helyen zárták ezt a kört, miután az első meccsen kikaptak az angol csapattól 0:2-re. Mexikót nagyon simán 4:0-ra lépték le, míg Új-Zéland ellen vért izzadva sikerült kicsikarni a 3 pontot (2:1). A hosszabbításban aztán jöttek a németek, ahol mindenki arra gondolt: na a Japán csapatnak vége, a németek kiütik őket. Hát nem így történt, a japánok harciasan védekezve és életveszélyes kontrákat vezetve végül 120 perc játék után 1:0 arányban legyőzték meglepetésre a házigazdákat.
A svédek a selejtezőből simán jutottak ki a VB-re, ahol a csoportban USA, Észak-Korea és Kolumbia volt az ellenfél. Nehéz csoport volt, s kisebb meglepetésre a svéd lányok még pontot sem vesztettek: USA-t 2:1-re, Észak-Koreát 1:0-ra, Kolumbiát pedig szintén 1:0-ra verték el. A negyeddöntőben Ausztrália következett és egy 3:1-es siker, így itt lehetnek az elődöntőben.
Eddig 3 alkalommal találkozott a két gárda egymással: 2004 nyarán Japán 1:0-ra nyert, majd 2011 márciusában 2:1-re nyert az ázsiai válogatott. Legutóbb júniusban egy barátságos találkozón 1:1-es eredmény született. Ez nem túl biztató a tippem szempontjából.
És azért pár szót szólnék a világranglistáról. Nos, a nem túl friss 2010. novemberi ranglista alapján Japán az 4. helyen áll, míg a svéd válogatott a 5. helyen tanyázik.
Igazából volt szerencsém mindkét gárdát látni játék közben. A japánok nagyon harciasan küzdenek és rettenetesen veszélyesen kontráznak. A svédek pedig gólratörően, nagyon stabilan védekezve játszottak eddig, s szerintem ez ma sem változik.
Egy szoros, kevés gólos meccsen svéd sikert várok!

Olvasói sztorik