Blogger Tipp

Meglepetés a lengyel kosármeccsen?

Andrew meglepetést szimatol a lengyel-orosz találkozón

U20Lengyelország – U20Oroszország, 1 @ 2.80

Kosárlabda: Európa Bajnokság U20 Nők
Folytatódnak a csoportmeccsek a női U20-as Európa Bajnokságon, ahol a lengyel fiatalok az orosz utánpótlásokkal mérkőznek meg. A lengyel és az orosz csapat és jó eséllyel ott lehet a végelszámoláskor, most azonban egymás ellen kell bizonyítaniuk.
A lengyeleknek a továbbjutás szempontjából égetően fontos meccsről van szó. Jelenleg a csoport 3. helyén állnak 5 ponttal két győzelem (Szerbiát hosszabbítás után verték 76:73-ra, Litvánia 67:60) és egy vereség (Ukrajna 57:62) után. Tegnap bemutatták a lányok, hogy több mint 10 pontos hátrányból is képesek felállni és megverni a Litván gárdát, ez hatalmas erőt adhat ma is a csapatnak.

Az orosz gárda veretlenül menetel előre, vezetik a csoportot és egy esetleges vereség ellenére sem kerülnének nagyobb bajba. 3 győzelmük nagy fegyvertény: Romániát 79:40-re, Törökországot 64:63-ra, Ukrajnát pedig 61:54-re verték.
A lengyel csapatban kulcsfontosságú, hogy Misuk milyen napot fog ki, hiszen ő a lepattanók és a pontok szerzésének meghatározó játékosa a lengyel gárdában.
Nos, meg kell említenem, hogy az orosz gárda még sosem kapott ki U20-as meccsen a lengyelektől. Legutóbb tavaly júliusban 75:62-re nyertek. Legutóbb 2005-ben szorongatták meg a lengyel fiatalok az oroszokat, akkor csupán 5 pont döntött a végén.
Nos, a kosárlabda is tipikusan egy olyan sportág, ahol nagyon sokat számít, hogy egy-egy kulcsjátékos milyen napot fog éppen ki. A női utánpótlásra ez különösen érvényes. Véleményem szerint a mai meccsen a lengyelek okozhatnak meglepetést, nekik sokkal inkább kell ez a mai siker, mint az oroszoknak, akik tán fejben már inkább az elkövetkezendő fontosabb meccsekre koncentrálnak!
Tippem: lengyel győzelem!

Olvasói sztorik