Blogger Tipp

Ilyen gólokat rúgott a Fradi az örményeknek

A Ferencváros 2-0-ra győzött Jerevánban, az örmény Ulisses otthonában az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Ulisses (örmény)–Ferencváros 0-2 (0-1)
Jereván, 1000 néző. Játékvezető: Derdo (ukrán)
Ulisses: Malkov – Ugrekelidze (Manaszjan, 88.), Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Szahakjan (Nranjan, 88.), A. Grigorjan, Adamjan (D. Grigorjan, 59.), Bareghamjan – Dzsikia, Zokou. Vezetőedző: Sevada Arzumanjan
Ferencváros: Ranilovic – Balog, Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa, a félidőben), Morales (Csizmadia, 60.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi (Oláh, 63.) – Felipe Félix. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Abdi (35., 11-esből), Oláh (97.)
Továbbjutott: Ferencváros, kettős győzelemmel (5-0)

Az 54 ezres Mrazdan-stadionban nagy jóindulattal ezer néző gyűlt össze. Az ezer méterrel a tengerszint fölött fekvő örmény fővárosban 39 fok volt a meccs kezdetén, ezért az összecsapást többször is ivószünetekkel szakították meg.

A magyar együttes az első mérkőzésen háromgólos előnyt harcolt ki, ennek következtében nem kellett minden áron támadnia. Az FTC védelme magabiztos volt, ráadásul a brazil Felipe Félix büntetőt harcolt ki, amelyet Abdi értékesített (0-1).

A fordulást követően is inkább a Ferencváros akarata érvényesült, több helyzetet is kidolgozott, végül a csereként beállt Oláh Lóránt a 97. percben állította be a végeredményt. Az FTC-nek a következő körben norvég ellenfele lesz. Az Aalesund az első forduló csütörtöki visszavágóján 2-0-ra nyert a walesi Neath ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább.

Prukner László a mérkőzés után a klub hivatalos honlapjának értékelte a csapat játékát, kiemelte, hogy 1-0 után csökkent a koncentráció, de így is magabiztosan jutott tovább az FTC.

– Embertelen melegben játszottunk, 38-40 fok volt, és a betonstadion csak fokozta a hőérzetünket – mondta a vezetőedző. – Nagyon figyeltünk, hogy az elején ne kapjunk gólt. Az 1-0-s vezetés túlságosan megnyugtatta a játékosaimat, csökkent a koncentráció, de az vesse ránk az első követ, akinél ez másképp lett volna. Volt, hogy jól tartottuk a labdát, és volt olyan is, hogy pontatlanok voltunk. Az ellenfél próbált egyenlíteni, kinyílt, így tudtunk rúgni még egy gólt. Örülök a továbbjutásnak, a Ferencváros egyértelműen jobb csapat!

Olvasói sztorik