Blogger Tipp

Megint lesz 3 gól a Helsingborg meccsén?

A hazai és a vendég csapatnak is szüksége van a pont(ok)ra!

Djurgården – Helsingborg, over 2.5 gól @ 2.08

Labdarúgás: Svéd 1. osztály – Allsvenskan 2011

A svéd élvonal hétfő kora esti találkozóján a Helsingborg látogat a Djurgarden otthonába, a 14 ezer fő befogadására alkalmas Olympia arénába. A szebb napokat is megért Djurgarden (2005-ben még bajnok) most egy botrányos szezonkezdet után a 11. helyen tanyázik 5-2-7 18:17 mérlegével. 35 gól tehát a 14 forduló alatt, ez meghaladja a 2-es átlagot meccsenként. Odahaza 50%-os mérleggel “kényeztette” eddig szurkolóit a sötétkék alakulat: 3-1-3 7:5. Ez a mérleg nem épp arról tanúskodik, hogy a csapat sok gólos meccseket játszana hazai közönség előtt. A 7 hazai találkozóból mindössze két alkalommal lépték át az over tippemet. Nekem ez elég, az eddigi tippeknél is jött.
No de nézzük a vendégeket!
A Helsingborg belehúzott idén, 31 pontjával vezeti a tabellát 2 pont előnnyel az egyel több meccset lejátszott Kalmar előtt. 25:10 gólaránya nem rossz. Idegenben 4-2-1 sort produkált eddig a gárda (ez a legjobb a ligában), 10:5-ös gólarányt sikerült eddig összehozni az idegenbeli fellépéseken. Ez eléggé meggyőző produkció, ha vendég tippem lenne a meccsre. A +2,5 gólos verziót viszont nem igen támasztja alá… Az már jó jel, hogy 7 idegenbeli szereplésből négyszer sikerült átlépni az over kategóriába!
És végül a közös múlt. Legutóbb ebben a felállásban 1:0-ra nyertek a vendégek, míg fordított pályaválasztás mellett 3:3 lett az eredmény. A 10 legutóbbi közös meccsen 31 gól esett, ez átlagban 3 feletti gólt mutat meccsenként. Az over tipp azonban a 10-ből csak 6 alkalommal jött. Most itt az ideje ezt az arányt növelni, szerintem látunk ma legalább 3 találatot!

Olvasói sztorik