Blogger Tipp

A finn Veikkausliiga 12. fordulójából még két mérkőzés van hátra.

Inter Turku-KuPS Kuopio

A tavalyi hatodik helyezett Inter Turku jelenleg a második helyen van 25 ponttal. 8-1-2 a szezonbeli mutatója. Minden tekintetben a második helyen áll a csapat, hiszen a rúgott és kapott gólok számában is csak a listavezető HJK Helsinki előzi meg. A kék-fehérek formájára nem lehet panasz. Igaz, hogy két héttel ezelőtt a városi derbit el bukták a Turku PS ellen (1-2), de előtte hat veretlenül megvívott csata állt mögöttük, ezekből 5 győzelem. A másik vereségük épp a Helsinki ellen történt, még május közepén.
Mérkőzésein potyognak a gólok rendesen, vonatkozó mutatója 27-10. Az otthoni tabellát böngészve, szintén elmondható, hogy ebben is a második a Helsinki mögött. Öt győzelem és egy döntetlen a nevük mögött. Mindössze 3 gólt kaptak eddig hazai pályán, viszont 18-at már rúgtak a hat meccs alatt.Nézzük a vendég KuPS csapatát. Jelenleg a középmezőny hetedik helyén találjuk. 3-3-5 az eddigi eredménye, ami a tavalyi ezüstérmestől nem fényes teljesítmény. Nincs meg a mérkőzésenkénti átlagos egy gól, hiszen 11 meccsen csak kilenc gólig jutottak. Utolsó győzelmüket lassan egy hónapja szerezték, a MyPA együttesét gyűrték le 2-0-ra. Azóta 2 döntetlen és egy vereség a mérlegük. Idegenbeli teljesítményük gyatra. Két döntetlen és három vereség szégyeníti a csapatot és ezeken csak 2 gólt szereztek, mellette nyolcat kaptak. Tehát a Balogh Balázst is soraiban tudó vendégek nem a legjobb formájukban utaznak Turkuba.Nézzük az egymás elleni mérkőzéseiket. 12 meccsüket találtam 2005-ig visszamenőleg és a mérleg eléggé kiegyensúlyozott. 6 turkui és 4 KuPS siker 2 döntetlen mellett. Öt mérkőzésen nem esett legalább három találat. Két gólnál kevesebbet hozó mérkőzés csak egy volt, épp az utolsó (2011.05.06 KuPS-Turku 0-1).
Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzést gond nélkül lehozza a hazai csapat, lesz legalább két gól, a hazaiak góltermelését és a vendégek labilis védelmét elnézve akár még három is eshet, és a hendikepes verziót is érdemes megfontolni. Inter Turku-KuPS Kuopio tipp 1, +1,5g +2,5G (0-1) H
A forduló másik mérkőzésén a hazai pálya előnyét szerintem kihasználhatja a Jaro. Jaro Pietarsari-RoPS Rovaniemi 1(x)

Olvasói sztorik