Blogger Tipp

Fram – FH Hafnafjordur

A ma éjszakai kalandozásunk magyar idő szerint 22 órakor kezdődik. Az izlandi bajnokságból választottam ki a ma esti mérkőzésünket.

A bajnokság csapatai közül valamelyik már 8, de akad olyan csapat is amelyik még csak 6 mérkőzést játszott le az idén. A mérkőzésünkkel annyival könnyebb foglalkozni, hogy mind két csapat hét mérkőzésen van túl. A hazai csapat jelenleg a tabella utolsó, 12. helyén tanyázik, ami egy 18x bajnok és 7x kupagyőztes csapattól csalódást kelt.
A kék-fehérek az évek alatt folyamatosan visszaestek. 2008-ban bronzérmet ünnepelhettek, 2009-ben negyedik helyen végzett a gárda, 2010-ben ötödikek lettek a bajnokságban.
Idén eddig haloványan muzsikál a társaság. 7 lejátszott mérkőzésen mindössze kettő pontot sikerült összekaparniuk. Egyet a Fylkir otthonában május 11.-én (0-0) és egyet az ezelőtti fordulóban, Breibadlik ellen elért 1-1 alkalmával. Gólarányuk is a teljesítményüket tükrözi, összesen rúgtak 4-et és kaptak 11-et. Nem mondhatom, hogy sok meccsüket láttam az idén () de az eredmények alapján szoros meccseket játszhattak. Egy nagyobb vereségük volt az idén, 2-5 a Stjarnan Gardabaer ellen.Lássuk a vendég fekete-fehéreket.
Ők is voltak már bajnokok, szám szerint 5x, emellett 2x kupa, 5x ligakupa és 4x szuperkupa győztesnek mondhatja magát az FH. Idén haloványan teljesítenek a vendégek is, hét forduló után a hatodik helyen vannak. 2-3-2 az idénybeli mutatójuk és 11-8 a gólarányuk, tehát valamivel jobb, mint a jelenlegi ellenfelüké. Utolsó győzelmüket május 30.-án szerezték Stjarnan Gardabaer elleni 3-0 alkalmával. Házon kívüli mérlege 2 döntetlen és 2 vereség, 3-6-os gólkülönbséggel. Az utóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent ért el a Thor otthonában.
Egymás elleni eredményeik alapján FH fölény mutatkozik. Ez számokban azt jelenti, hogy 11 FH siker, 4 Fram győzelem és 2 döntetlen. Utolsó Fram győzelemre egészen 2008.09.17.-ig kell visszamenni, akkor 4-1-re győzött a hazai csapat. Azóta négy FH győzelmet találunk.Úgy gondolom, hogy a Fram nem gyarapítja pontjainak számát, tehát hazai veszít.
Fram – FH Hafnafjordur tipp 2

Olvasói sztorik