Blogger Tipp

UC Dublin – Derry City, over 2.5 gól @ 1.82

Ír Premier League - 20. forduló

Két érdekes csapat csatázik ma az ír Premier League 20. fordulójában. A vendég Derry City célja nem más, mint a dobogós hely megszerzése, ellenben a hazai alakulat a kiesés elkerüléséért küzd.
A UC Dublin 14 pontot szerzett eddigi 19 meccsén, ezt 4-2-13 mérlegének köszönheti. Gólarányuk 15:42, azaz átlagban 3 találat esik meccseiken. Eléggé lyukasnak tűnik a védelem, a 42 kapott gól rengeteg. Odahaza még csak csak megy a gárdának, bár 9 meccséből csak 3 alkalommal tudtak nyerni, hatszor vesztesen hagyták el a gyepet. Odahaza produkált 9:18 gólarányuk valószínűleg nem kápráztatja el a drukkereket. Ha pontos akarok lenni, akkor elmondhatom, hogy a UCD 19 meccsén eddig 11 alkalommal született legalább 3 találat. Odahaza 9 meccsből 5 alkalommal jött az over 2,5 gólos tipp. De nézzük akkor az ellenfelet!
A Derry City a dobogóra hajt, eddig sikerrel. 34 pontjukkal a 3. helyet foglalják el. 36:13 gólarányuk azt mutatja, hogy a góllövéssel nincs gond és a védelem is viszonylag stabil lábakon áll. Idegenben is pozitív gólarányt produkál a gárda: 14:10, tehát 24 gól 9 meccsen. Összes meccséből eddig 7 alkalommal jött a három gól minimum, sajnos 12 alkalommal nem. Idegenben jobb az arány, ott 9 meccsből négyszer találtak be a felek legalább háromszor. Elismerem, ez nem éppen az over tippemet erősíti…
Ami viszont meggyőzött, az egymás elleni mérleg. Utóbbi 10 közös találkozójukon 29 gól esett. Legutóbb 7:0-ra nyert a Derry City, igaz: az hazai publikum előtt volt. Idegenben legutóbb 2:0-ás Derry győzelemmel zártak a felek. A 10 legutóbbi meccsből egyébként 5 alkalommal volt legalább 3 találat.
Nos, nekem az az érzésem, hogy ma háromszor biztosan megrezdül a háló. A forgatókönyv szerint egy UCD vezetés tenne a legjobbat a tippemnek a meccs elején, de reméljük, más esetben sem kell csalódnunk!

Olvasói sztorik