Blogger Tipp

Kiütéses hazai siker?

Helsingborg - Trelleborg, hendikep 0:1-ről 1 @ 2.24

A svéd élvonal 13. fordulójában az eddig remek formát mutató Helsingborg fogadja a kissé gyengélkedő Trelleborgot. A két csapatnak nyilván más-más céljai vannak a bajnokságban: a hazaiak a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul, míg a vendégek számára egyértelmű cél a középmezőnybeli tagság megerősítése, kiesés elleni harcról pedig szó sem lehet. Lássuk, eddig hogyan muzsikáltak az alakulatok!
A Helsingborg 12 meccset követően 2 pont előnnyel vezeti a tabellát az Elfsborg előtt. 7-4-1 16:6 mutatói biztatóak, odahaza 4-2-0 8:2 sort tudnak felmutatni. Mindössze a Häcken (1:1) és a GAIS (1:1) tudott pontot rabolni tőlük. Szoros meccsen verték meg az Elfsborg, a Syrianska és a Kalmar gárdáját is, eddig mindössze a Gefle csapatát sikerült kiütni odahaza (3:0). Itt az ideje egy újabb magabiztos sikernek!

A Trelleborg 12. helyen tanyázik. Érdemes hátra is tekingetnie, hiszen eddig megszerzett 14 pontja nem életbiztosítás, ám pár bravúros sikerrel előrébb is léphetnek gyorsan a tabellán. 4-2-6 17:24 mérlegükből egy valami biztosan kiderül: a csapat szereti a gólos meccseket. Sok gólt szereznek, azonban a hátsó alakzat gyakran kapitulál, ennek köszönhetik főleg mostani helyezésüket. Idegenben 2-2-2 7:11 mérleget produkáltak, a GAIS kiütötte őket (0:4) és legutóbb az Örebro sem kegyelmezett (2:4), a Mjällby és a Gefle csapatát megverték, valamint ikszeltek a Halmstad és a Göteborg ellenében.
És akkor a legutóbbi randevú: ebben a felállásban tavaly 2:1 arányban nyert a Helsingborg, míg fordított pályaválasztás mellett 3:1-re nyertek a vendégek.
Most magabiztos hazai együttest várok ma a pályán, és bízok benne hogy ez a gólkülönbségben is megmutatkozik majd. Nyer két góllal legalább a Helsingborg!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik