Blogger Tipp

CSZKA Moszkva – Lokomotiv Moszkva, 1 @ 1.75

A CSZKA győzelem kötelező!

Moszkvai rangadót rendeznek az orosz élvonal 15. fordulójában. Egy ilyen derbi mindig hatalmas esemény, aki követi az orosz futballt, az pontosan tudja ezt. Éppen ezért tán kicsit lutri is ez a meccs, mégis úgy érzem, a hazai siker adható.
A CSZKA idén remekül kezdte a bajnokságot, 13 meccs alatt 28 pontig jutottak 8-4-1 26:9 mérlegüknek köszönhetően. A védelem tehát stabil lábakon áll, 9 kapott gól 13 meccs alatt meggyőző produkció. Odahaza sem okoztak eddig csalódást a moszkvai publikumnak: 7 hazai meccsen 4 győzelem 2 döntetlen és egy vereség. Mindössze a Spartak Moszkva tudott náluk nyerni 0:1-re, tehát egy városi derbit már elbuktak, nem hinném hogy a másodikat is el akarják/fogják, valószínűleg az ultrák nem néznék túl jó szemmel… A döntetleneket a Krasnodar (1:1) és a Kuban (1:1) ellen sikerült összeszedni, ennyi megingás azért belefér…
A Lokomotív az utóbbi meccseken formán kívül teljesít: utóbbi 5 találkozójukon csupán egyetlen alkalommal tudtak győzni két döntetlen és 2 vereség mellett. A CSZKA pedig ezzel ellentétben a legjobb formát mutatja a csapatok közt: az elmúlt 5 meccsen 4 győzelem mellé csak egy döntetlen csúszott be, igaz az hazai pályán a Kuban ellen. A Lokomotív így szép lassan csúszik le a tabellán, jelenleg a 6. helyen állnak 6-4-4 22:15 mérleggel, ebből idegenben 1-3-2 sort sikerült összehozni.
Természetesen minden évben hagyományosan megrendezik ezeket a moszkvai derbiket. Tavaly ebben a felállásban 1:1-es döntetlen született, bár akkor a CSZKA közel sem volt ilyen jó szériában. Fordított felállásban pedig 1:0-ra nyert a Lokomotív. a legutóbbi 10 közös meccsen egyébként 5 alkalommal született CSZKA siker 2 döntetlen és 3 Lokomotív győzelem mellett.
Nos, én főként a CSZKA jelenlegi jó formájára és a Lokomotív lecsúszására alapozom tippemet, ma legalább egy góllal nyer a hazai csapat és nem bukja el a CSZKA ezt a városi derbit!

Olvasói sztorik