Blogger Tipp

Gólszegény meccs a Granada otthonában

Labdarúgás: Spanyol Segunda Division 2010/2011 Dátum: 2011-06-15 21:00 CET

Egyetlen hely kiadó már csak a jövő évi Primera Division-ban és ezt a Granada és az Elche csapata szerezheti meg. Mindkét csapat kisebb meglepetésre került ide, legalábbis számomra: a Granada élet-halál harcra emlékeztető meccsen ütötte ki a Celta Vigo csapatát az elődöntőben. Az első meccset ugyan elbukták idegenben 0:1-re, odahaza viszont sikerült nyerniük 1:0-ra, mely a hosszabbítás során sem változott, holott a Granada kihagyott egy büntetőt is (a rendes játékidőben is kihagytak egyet). Így vágtak neki a csapatok a büntetőknek, ahol sokáig a Celta Vigo-nak állt a zászló, azonban az 5. lövést ők is elrontották, majd a 6. sorozatban is hibázott a Vigo játékosa, így a Granada örülhetett a végén.
Az Elche a Valladolid csapatát búcsúztatta. Az első találkozón ugyan kikaptak 1:0-ra Valladolidban, azonban odahaza már hengereltek és 3:1 arányban behúzták a találkozót, így 3:2-vel tovább is léptek.
Az alapszakaszban egyébként a Granada az 5. helyen zárt, míg az Elche 4. lett. Odahaza a Granada 15-4-2-es mutatókat produkált, 21 hazai meccsükön 66 gól esett. Az Elche idegenben 6-9-6 sort tud felmutatni, gólarányuk 26:26 lett.
S hogy miért nem várok góldús meccset? Nos, nem hinném hogy akármelyik csapat is fejjel menne a falnak. A Granada megpróbálja kihúzni kapott gól nélkül, míg az Elche számára nem lenne rossz eredmény egy 0:0 vagy 1:0 sem. Az alapszakaszban amúgy ebben a felállásban 3:3 lett az eredmény, míg a visszavágón gólnélküli döntetlen született.
Most hatalmas a tét, és szerintem ez kicsit megfogja mindkét csapatot. Kiegyenlített találkozót várok maximum 2 góllal, de a legesélyesebb szerintem az 1:0-ás hazai győzelem vagy a gól nélküli X!

Olvasói sztorik