Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Biztonsági okokból nem játszhat egy héten a United és a City a BL-ben

Guardiola csapata végzett előrébb az előző szezonban, így „erőnyerő” lesz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntése értelmében a két manchesteri csapat akkor sem játszhat majd ugyanazon a héten otthon a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ha a pénteki sorsolás alapján ez a helyzet alakulna ki.

Az UEFA indoklása szerint biztonsági okok miatt határoztak így, mivel a manchesteri hatóságok nem szeretnék, ha a United és a City ugyanazon vagy egymást követő napon fogadná ellenfelét a nyolc között.

A szövetség azt is közölte, ha erre szükség lesz, akkor a szabályok értelmében a United párharcának pályaválasztói jogát cseréli fel, mert az előző szezonban a Vörös Ördögök végeztek hátrébb az angol bajnokságban. Amennyiben mindkét gárda bejutott az elődöntőbe, akkor ott szintén így jár el az UEFA.

A péntek délben kezdődő sorsolás teljesen nyílt lesz, nincs kiemelés és nemzetekre vonatkozó megkötés sem. A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-10-én, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A negyeddöntő mezőnye: Ajax (holland), FC Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Juventus (olasz), Liverpool FC (angol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol)

MTI/Kiemelt kép: Ina Fassbender/dpa/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik