Bajnokok Ligája sport

Az UEFA elmagyarázta, miért volt jogos az MU sorsdöntő büntetője

Hivatalos közleményt adott ki az európai szövetség.

Az UEFA hivatalos közleményben tudatta, hogy a PSG-Manchester United Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján Dami Skomina a VAR-szabályoknak megfelelően járt el, amikor büntetőt ítélt  az MU javára a hosszabbításban.

Újabb Real Madrid-sztárt happol el a Juventus
Az 56-szoros brazil válogatott Marcelo követi Cristiano Ronaldót.

Mint ismert, a kilencvenedik percben Diogo Dalot lövésébe a párizsiak világbajnok védője, Presnel Kimpembe kézzel ért bele. A szlovén bíró először szögletet ítélt, ám a VAR-szobából a kollégái jelezték, hogy érdemes lenne visszanézni az esetet. Skomina a visszajátszást látva tizenegyest adott a Unitednek, amelyet Marcus Rashford értékesített, így idegenben lőtt több góllal az MU kiejtette a PSG-t.

A találkozó után a sérült Neymar is kiakadt és szidta a játékvezetőket, ám az UEFA jelentése szerint a játékvezető jogosan ítélt büntetőt az angolok javára.

A VAR, miután több szögből is látta az esetet, jelezte a játékvezetőnek, hogy visszanézésre érdemes esemény történt a büntetőterületen belül. Mivel a játékvezető nem vette észre a jelentősnek nevezhető szituációt, a pálya mellett elhelyezett eszközön visszanézte a történteket. A játékvezető a visszajátszás alapján meggyőződött róla, hogy elég messziről érkezett a lövés ahhoz, hogy ne lehessen közelinek minősíteni, így a védő nem mondhatta, hogy váratlanul érte. A hátvéd karja nem volt a testéhez szorítva, azaz  megnövelte azt a területet, amelyet lefedett a kapu elől. A játékvezető ezért tizenegyest ítélt

– szól az UEFA közleménye, amely hozzáteszi, hogy a döntés tökéletesen megfelelt a VAR-protokollnak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!