Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Az UEFA elmagyarázta, miért volt jogos az MU sorsdöntő büntetője

Hivatalos közleményt adott ki az európai szövetség.

Az UEFA hivatalos közleményben tudatta, hogy a PSG-Manchester United Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján Dami Skomina a VAR-szabályoknak megfelelően járt el, amikor büntetőt ítélt  az MU javára a hosszabbításban.

Újabb Real Madrid-sztárt happol el a Juventus
Az 56-szoros brazil válogatott Marcelo követi Cristiano Ronaldót.

Mint ismert, a kilencvenedik percben Diogo Dalot lövésébe a párizsiak világbajnok védője, Presnel Kimpembe kézzel ért bele. A szlovén bíró először szögletet ítélt, ám a VAR-szobából a kollégái jelezték, hogy érdemes lenne visszanézni az esetet. Skomina a visszajátszást látva tizenegyest adott a Unitednek, amelyet Marcus Rashford értékesített, így idegenben lőtt több góllal az MU kiejtette a PSG-t.

A találkozó után a sérült Neymar is kiakadt és szidta a játékvezetőket, ám az UEFA jelentése szerint a játékvezető jogosan ítélt büntetőt az angolok javára.

A VAR, miután több szögből is látta az esetet, jelezte a játékvezetőnek, hogy visszanézésre érdemes esemény történt a büntetőterületen belül. Mivel a játékvezető nem vette észre a jelentősnek nevezhető szituációt, a pálya mellett elhelyezett eszközön visszanézte a történteket. A játékvezető a visszajátszás alapján meggyőződött róla, hogy elég messziről érkezett a lövés ahhoz, hogy ne lehessen közelinek minősíteni, így a védő nem mondhatta, hogy váratlanul érte. A hátvéd karja nem volt a testéhez szorítva, azaz  megnövelte azt a területet, amelyet lefedett a kapu elől. A játékvezető ezért tizenegyest ítélt

– szól az UEFA közleménye, amely hozzáteszi, hogy a döntés tökéletesen megfelelt a VAR-protokollnak.

Olvasói sztorik