Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Realnál most már nagyon drukkolnak az Atléticónak

Érdekes teóriát közölt az As nevű spanyol lap, amely azt fejtegeti, azok után, hogy az Atlético Madrid a BL-nyolcaddöntő első meccsén 2-0-ra legyőzte a Juventust, a címvédő Real Madridnál most már azért szorítanak, hogy a városi rivális fejezze be, amit elkezdett, és ejtse ki Cristiano Ronaldo új csapatát.

Hogy miért gondolkodhatnak így a Realnál? A válasz maga Ronaldo, aki öt BL-címéből négyet is a Reallal szerzett, és rekordnak számító 121 BL-góljának többségét is a klub színeiben szerezte.

A Juventusnál nem is titkolták, hogy a portugál megszerzésével most már nem lehet kifogás, BL-t kell nyerni, ami utoljára 1996-ban sikerült a csapatnak, amikor még Gianluca Villa, Fabrizio Ravanelli vagy Vladimir Jugovic szerepelt a torinóiaknál.

A másik ok meglehetősen logikus, a Realnál kedvezőbb ellenfélnek tartanák az Atléticót, mint a Juventust. Emlékezhetünk, tavaly – még Ronaldóval – a Real 3-0-ra győzött Torinóban, aztán Madridban a Juve majdnem csodát tett, hogy végül egy nagy vitát kiváltó tizenegyes révén a spanyolok menjenek tovább.

A 2014-2015-ös idényben pedig ennél is rosszabbul járt a Real, akkor a Juventus az elődöntőben ejtette ki, és a mindent eldöntő gólt az az Álvaro Morata szerezte, aki régi ismerősnek számított Madridban.

A Diego Simeone által irányított Atleti ellen viszont egyszer sem veszített oda-visszavágós párharcot a Real, és a két legemlékezetesebb csata, a 2014-es és a 2016-os BL-döntő végén is Sergio Ramosék ünnepelhettek.

A gondolatmenet tehát érthető, kérdés, a pályán hogy alakulnak majd az események.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik