Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ha van ember, akinek a góljai aranyat érnek, az Diego Godín

Bár Cristiano Ronaldo még büszkén mutogatta az első félidőben az őt végig fütyülő Atlético-drukkereknek a kezével, hogy ő már bizony öt Bajnokok Ligáját nyert, a Juventus és portugál játékosa végül csalódottan hagyta el a Wanda Metropolitano gyepét, a madridiak nyerték meg ugyanis 2-0-ra a BL-nyolcaddöntő első meccsét. És a helyzeteket elnézve igazából még nagyobb is lehetett volna a különbség.

Cristiano Ronaldo egyetlen mozdulattal megsemmisítette az Atlético szurkolóit
Megtalálták a drukkerek a portugál klasszist, érkezett a válasz.

Az Atlético góljait két uruguayi belső védő szállította, előbb José María Gímenez lőtt estében a hálóba a 78. percben, majd nem sokkal később Diego Godín lövése pattant meg pont annyira Ronaldón, hogy Wojciech Szczesnynek esélye sem legyen a hárításra. A madridiak csapatkapitánya a fontos gólok embere, belső védőként nem sokszor eredményes, de ha igen, akkor általában a legkiélezettebb pillanatokban.

Az összefoglaló:

Volt már gólja

  • azon a 2014 májusi bajnokin, amit az utolsó fordulóban rendeztek a Nou Campban és amelyen lényegében a bajnoki cím múlt, Godín találatával lett 1-1, az Atlético pedig bajnoki címet nyert 18 év után;
  • a 2014-es Bajnokok Ligája-döntőben, amivel egészen a 93. percig vezetett az Atléti, aztán jött Sergio Ramos egyenlítése, majd a hosszabbításban már kivégezte ellenfelét a Real;
  • ás szintén 2014-ben, a világbajnokságon döntötte el az olasz-uruguayi csoportrangadót Brazíliában, amellyel a dél-amerikai válogatott jutott tovább.

És ezek csak az igazán nagy meccsek, miközben például beesik pár olyan találat is, mint például a mostani idényben az Athletic Bilbao elleni, amit a 91. percben szerzett és amivel 3-2-re nyert a Barcát üldöző Atlético. Úgyhogy Diego Godín nem csak az elmúlt évek egyik legjobb belső védője, de tényleg igazi vezére mind az Atlético Madridnak és az uruguayi válogatottnak is.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Atlético Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 2-0 (0-0)
gól: Giménez (78.), Godín (83.)

Schalke 04 (német)-Manchester City (angol) 2-3 (2-1)
gól: Bentaleb (38., 45., mindkettőt 11-esből), illetve Agüero (19.), Sané (85.), Sterling (90.)
kiállítva: Otamendi (68., Manchester City)

Nyitókép: Angel Martinez/Getty Images

Olvasói sztorik