Bajnokok Ligája

Szoboszlai a következő szezonban már a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet

Jövőre alanyi jogon BL-főtáblás lesz az osztrák bajnok.

Legutóbb az olasz Calciomercato alapján írtunk róla, hogy a Juventus és az Atalanta után a német Bayern München, az olasz Inter és az angol Arsenal is jelezte, élénken érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt.

A magyar futball legnagyobb ígéretét klubja, az osztrák Salzburg nevezte az Európa Liga-keretébe, így még inkább felhívhatja magára a figyelmet, bár csütörtökön nem kapott lehetőséget az FC Bruges otthonában.

A Magyar Nemzet megszólaltatta a játékos ügynökét, Esterházy Mátyást a labdarúgó jövőjéről, akit Bernd Storck korábbi magyar kapitány a négyszeres BL-győztes, világbajnok német játékoshoz, Toni Krooshoz hasonlított.

– Ritka és szerencsés egybeesés, hogy labdarúgó, szülő, játékosügynök és a klub is egyet akar. Szoboszlai Dominik pályafutásával kapcsolatban hosszú távú céljaink vannak, fokról fokra szeretnénk felépíteni őt. Előbb ki kell harcolnia a helyét a Salzburgban, és erre meg is lesz a lehetősége, mert a klub kiemelt figyelmet szentel a fejlődésének. Tavasszal az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában is szerepet kaphat, de felhívnám a figyelmet arra, hogy a következő idényben alanyi jogon BL-főtáblás lesz az osztrák bajnok, így ideális esetben Dominikot láthatjuk a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszani. Persze ezért rengeteget kell dolgoznia – közölte Esterházy.

A Salzburg jelenleg 14 pont előnnyel vezeti az osztrák Bundesligát.

Címlapkép: Franz Kirchmayr/SEPA.Media/Getty Images

Olvasói sztorik