Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Úgy tűnik, játszhat a Real Madrid ellen a Barca új ásza

Felpörgött a BL-címvédő, Amszterdamban is esélyes.

A jelek szerint Frenkie de Jonggal a soraiban fogadja szerda este (21.00, tv: M4 Sport) a Real Madridot a holland Ajax. A nyártól a Barcelonát erősítő ifjú középpályás ágyéksérülés miatt több edzést is kihagyott, ám a Bajnokok Ligája-összecsapást megelőző utolsó tréningen teljes értékű munkát végzett.

Ezzel együtt a játékoskeretek közti különbség és a jelenlegi forma is a címvédő Real Madrid a sikerét ígéri az Ajax elleni párharcban. Az Ajax a bajnokságban hullámvölgybe került: két és fél hete a Feyenoordtól szenvedett súlyos, 6–2-es vereséget, majd legyőzte ugyan 6–0-ra a Venlót, ám szombaton, a BL-nyolcaddöntő főpróbáján a Heracles vendégeként 1–0-ra kikapott.

A várható kezdőcsapatok fotó: sport.es

A 19 éves csapatkapitány, Matthijs de Ligt az utóbbi vereségen túl felháborítónak nevezte, hogy a találkozón csapattársai a pályán egymással veszekedtek.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy szerdán úgy játsszunk, mint a Heracles ellen. Ha így teszünk, lemészárolnak bennünket – utalt már a Real elleni meccsre a hátvéd.

A Real Madrid a BL-sorozat legutóbbi három kiírásában a legjobbnak bizonyult, így az oda-visszavágós párharcokat tekintve már egymást követő kilencet vett sikerrel, miközben a hollandok a 2005-2006-os BL óta nem szerepeltek az egyenes kieséses szakaszban – írja az MTI. A most zajló BL-sorozatban viszont 12 mérkőzésen még nem kapott ki – hét győzelem, öt döntetlen – a selejtező második fordulója óta versenyben lévő Ajax, miközben a csoportkörben kezdő Real négy siker mellett kétszer vereséget szenvedett.

Nyitókép: FIRO / SEBASTIAN EL-SAQQA / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik