Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Mourinho frusztrációról beszélt a valenciai vereség után

A portugál tréner nem úgy tervezte, hogy beveti a második félidőben pályára lépő játékosait.

Hatalmas lehetőséget szalasztott el szerda este a Manchester United, amely egy valenciai győzelemmel a H-csoport élére ugorhatott volna a Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójában, hiszen a Juventus meglepetésre kikapott a Young Boys otthonában.

José Mourinho csapata azonban nem élt ezzel és a torinóiakhoz hasonlóan 2-1-es vereséget szenvedett, a portugál tréner azonban így is sikerként könyveli el a csoport második helyét és a továbbjutást – többek között azért, mert ilyen elképesztő ziccert hagyott ki Pogba.

Semmit nem tudtam tanulni ebből a meccsből, hiszen összességében nem tudott meglepni az ellenfél. Többet vártam volna a játékosaimtól, főleg azoktól, akik az egyik héten játszanak, majd kikerülnek a csapatból és azt kérdezik, miért nem játszanak többet, miért nem kapnak lehetőséget a kezdőben. Jó meccs volt arra, hogy mindenféle nyomás nélkül játszunk egy olyan sorozatban, amit mindenki szeret. A meccs végére feljavult a játékunk, miután változtattam a csapaton annak ellenére, hogy előzetesen nem ez volt a szándékom. Ez frusztráló, hiszen nem akartam játszatni azt a három játékost, akiket végül becseréltem – idézi Mourinhót a The Guardian.

Mourinho hozzátette, a meccs előtt elmondta a játékosainak, ha megnyerik a meccset és a Juventus is begyűjti a három pontot Svájcban, akkor elvégezték a dolgukat, de ha a torinóiakkal egyetemben ők sem sikerrel térnek haza, akkor csak magukat hibáztathatják.

A csoport második helye siker és egyáltalán nem gondolom, hogy jelentős különbség lenne a sorsolásnál, amennyiben az első helyről várnánk azt, azon kívül, hogy némely csapat erősebb a másiknál – zárta a portugál tréner.

címlapfotó: Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik