Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Otthonában verték el irgalmatlanul a Real Madridot

Csúnyára sikerült Iscóék utolsó BL-csoportmeccse, a Roma is betlizett Csehországban.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja a G-csoporttal vette kezdetét, amiben már majdnem minden eldőlt. A Real Madrid csoportgyőztesként, míg az AS Roma másodikként várta az utolsó fordulót, a CSZKA Moszkva és a Viktoria Plzen pedig az Európa Ligát érő harmadik helyért harcolt.

Ennek eléréséhez az orosz csapat számára vezetett nehezebb út, hiszen a Santiago Bernabéu stadionban volt jelenése, ám a CSZKA egyáltalán nem illetődött meg a tartalékos kezdőcsapattal felálló Real ellen, sőt, az első játékrészben kétgólos előnyt harcolt ki Salov és Sennyikov révén ide kattintva megnézheted a madridi védelem bénázásait.

A szünet után Solari Bale-t küldte be Benzema helyére, majd néhány perccel később Kroos is érkezett, de mindhiába, ezen az estén elképesztően gyengén játszott a Real Madrid, alig tudott helyzetet kialakítani a CSZKA kapuja előtt – azért Vinicius Junior káprázatos cselének tudtak tapsolni a madridi nézők. Itt azonban még nem volt vége a szenvedésnek, a vendégek a 73. percben bevitték a kegyelemdöfést, így háromgólos kiütést mértek a spanyol sztárcsapatra.

Ez volt a Real Madrid történelmének legnagyobb arányú hazai veresége a nemzetközi porondon.

A Roma sem hozta a várt szintet Csehországban, ahol a félidei gól nélküli döntetlen után kezdtek el felgyorsulni az események. A 62. és a 72. perc között három találatot is láthatott plzeni közönség, ebből kétszer hazai játékos, Kovarik és Chory szerzett gólt, a kettő között Cengiz Ünder volt eredményes.

Mind a CSZKA, mind a Plzen hatalmas bravúrt hajtott végre, az egymás elleni eredmény miatt pedig a csehek folytathatják az EL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

G-csoport

Real Madrid–CSZKA Moszkva 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Csalov (37.), Scsennyikov (43.), Sigurdsson (73.)

 

Plzen–AS Roma 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Kovarik (62.), Chory (73.), illetve Ünder (68.)
Kiállítva: Lu. Pellegrini (92. – AS Roma)

A csoport végeredménye

Fotó: uefa.com

címlapfotó: JAVIER SORIANO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik