Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Kikaptak Svájcban Cristiano Ronaldóék, de így is meglett a csoportelsőség

Hatgólos dráma az Ajax–Bayernen, Valenciában maradt alul a Manchester United, ötödjére ikszelt a Lyon. BL-eredmények.

Szerda este 21 órai kezdettel hat mérkőzés zárta a Bajnokok Ligája 2018-19-es kiírásának csoportkörét.

Az E-csoportban az Ajax–Bayern München rangadó az első helyről döntött, ehhez pedig a németek kerültek közelebb 13. percben, amikor Robert Lewandowski használta ki a tőle megszokott tökéletességgel a helyzetét. A rendkívül agilisan játszó hazaiak azonban nem adták fel és a második félidőben Tadic duplájával fordítani tudtak.

A drámának azonban még nem volt vége, két tizenegyes és két piros lap után a a bajorok is felálltak és fordítottak hátrányból, de az utolsó szó a hazaiaké volt, így alakult ki a 3-3.

A H-csoportban szintén a csoportelsőségért harcolt a Manchester United és a Juventus – előbbi a Valencia, utóbbi a Young Boys otthonában lépett pályára –, mivel azonban José Mourinho csapata elől kihagyta a kihagyhatatlant is, hátul pedig többször is kapitulált, így nem volt esélye a spanyolországi diadalra, Rashford szépítése már későn jött.

Pedig a Juventus is megégett Svájcban, miután a forduló előtt csupán egy ponttal rendelkező Young Boys 2-1-re felülmúlta Cristiano Ronaldóékat  – itt megnézheted a svájciak első gólját, itt pedig Dybala szépítését, amivel felborította a kaput.

Az F jelű négyesben csak az volt biztos, hogy a Manchester City az élen végez, mögötte még több nyitott kérdés is maradt. Az eltiltott Szalai Ádám nélkül felálló Hoffenheim Kramaric tizenegyesével szerzett vezetést az Etihad stadionban, ám lassan, apránként felőrölte a német csapatot a jobb erőkből álló City és végül 2-1-es győzelmet aratott – apropó, láttad már a City-kapus földöntúli bravúrját?

A Lyon hozta a megszokott eredményét, azaz a döntetlent, a francia csapat ezúttal a Sahtar Doneck otthonában szerzett egy pontot – zsinórban ötödjére –, így továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

E-csoport

 

Ajax–Bayern München 3-3 (0-1)
Gólszerzők: Tadic (61., 82, a másodikat tizenegyesből), Tagliafico (90+5), illetve Lewandowski (13., 87., a másodikat tizenegyesből), Coman (90.)
Kiállítva: Wöber (67.), illetve T. Müller (75.)

 

Benfica–AEK Athén 1-0 (0-0)
Gólszerző: Grimaldo (88.)
Kiállítva: Galanopulosz (87 – AEK)

 

F-csoport

 

Sahtar Doneck–Lyon 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Moraes (22.), illetve Fekir (65.)

 

Manchester City–Hoffenheim 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Sané (45+1, 61.), illetve Kramaric (16., tizenegyesből)

 

H-csoport

 

Young Boys–Juventus 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Hoarau (30., 68., az elsőt tizenegyesből), illetve Dybala (80.)

 

Valencia–Manchester United 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Soler (17.), Jones (47., öngól), illetve Rashford (87.)

Az E-csoport végeredménye

uefa.com

F-csoport végeredménye

uefa.com

H-csoport végeredménye

uefa.com

címlapfotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Olvasói sztorik