Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Agyba-főbe dicsérte Guardiola a Lyon szupertehetségét

A City trénerének nagyon tetszett Aouar játéka.

Mint ismert, szerda este nem bírt egymással az Olympique Lyon és a Manchester City a Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulójában. A 2-2-re végződő összecsapás után az angol csapat trénere, Pep Guardiola megvárta a játékoskijáróban a hazaiak egyik legjobbját, Houssem Aouart, hogy személyesen is gratuláljon neki a remek produkciójáért. Egy másik világklasszis edzőről is fontos hír jelent meg: fia elárulta, Zidane hamarosan újra munkába áll.

A hízelgés nem véletlen, korábbi sajtóhírek ugyanis arról szóltak, hogy a Chelsea, az Arsenal és a Liverpool mellett a City is szívesen vinné a húszéves középpályást. Pep aztán a sajtótájékoztatón is külön kitért a csodagyerekre.

Houssem Aouar nagyon jó játékos, egyszerűen hihetetlen. Sok szó esik Tanguy Ndombele, de Aouar is szintén kitűnő labdarúgó. Mindig nagyon nyugodtan játszik, amikor nála a labda, kiváló technikai képességgel rendelkezik. Nagyon jó csapat a Lyon, sok minőségi fiatal játékos alkotja a keretét, és taktikailag is jól működnek – idézi a Sky Sports Guadiolát.

Aouar a most futó szezonban tizennégy bajnokin lépett pályára a francia élvonalban, ezeken öt gólt lőtt és egy gólpasszt osztott ki, míg a BL-ben már három asszisztnál jár.

címlapfotó: ROMAIN LAFABREGUE / AFP

Olvasói sztorik