Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Solari szerint nincs nagy jelentősége annak, hogy kihagyta Iscót a keretből

Az argentin tréner sportszakmai szempontok alapján hozta meg a döntését a Bajnokok Ligája-meccsen.

A játék most sem igazán nyűgözte le a Real Madrid-drukkereket, ám a királyi gárda végül 2-0-ra behúzta az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-meccset kedd este, így a csoport első helyén jutott tovább – az első félidőben óriási szerencséjük volt Ramoséknak, nem túlzás, a BL-történelem legnagyobb helyzetét hagyta ki a Roma-csatár.

A lefújást követően a Real Madrid vezetőedzője, Santiago Solari hangsúlyozta, fontos volt a csapat számára, hogy gyorsan továbblépjen az Eibartól elszenvedett csúnya vereség után, kedden pedig a játékosok nagyszerű felelősségvállalásról tettek tanúbizonyságot egyéni és csapat szinten is.

Az első félidőben is keményen dolgoztunk, de alapjaiban megváltoztathatta volna a meccset, ha a szünet előtti nagy helyzetet gólra váltja a hazai csapat. Az első játékrészben megtettük, amit kell, a másodikban pedig hatékonyak voltunk. Ma mindenki elkötelezett volt, így Bale is, de nem csak ma, hanem az Eibar ellen is. Elégedett vagyok Marcos Llorente játékával is, ezúttal is, mint mindig kiadta magából a száz százalékot igazi profi, képes helyettesíteni Casemirót – mondta a Real Madrid vezetőedzője.

Az argentin tréner Lucas Vázquez és Benzema teljesítményét is kiemelte, viszont magyarázkodnia kellett amiatt, hogy hiába utazott el Rómába Isco, végül kihagyta a klasszis középpályást a keretből.

Úgy gondolom, sokan eltúlozzák annak a jelentőségét, hogy valaki a kezdőben kap helyet egy meccsen vagy kimarad. Az én munkám az, hogy eldöntsem, kinek adok lehetőséget, kit nevezek a padra és ki marad ki a keretből. Sportszakmai szempontok alapján döntöttem – mondta Solari a Real Madrid hivatalos oldalán.

címlapfotó: Tiziana FABI / AFP

Olvasói sztorik