Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nagy lépést tett a továbbjutás felé a győztes PSG: bajban a Liverpool

A Dortmund, az Atlético, a Porto és a Schalke is továbbjutásnak örülhetett. Továbbra is él a Spurs-remény, az Inter bukott.

A Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulójában szerdára is maradt csúcsrangadó, hiszen a PSG-hez a Liverpool látogatott. A hazaiak Bernat révén már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, a gólhoz kellett a a liverpooli védelem bénázása. Nem sokkal később Neymar is beköszönt, majd a Pool a szünet előtt Milner büntetőjével szépített (2-1). Később kiderült, a végeredmény már az első játékrészben kialakult. A csoport másik mérkőzésén a Napoli legyőzte a Crvenát (3-1), ezzel pedig biztossá vált, hogy a továbbjutás kérdése csak az utolsó fordulóban dől el. Jelenleg a Napoli és a PSG várja az első, illetve a második helyről a folytatást.

Az A-kvartettben a Dortmund ugyan hazai pályán ikszelt Bruges játékosaival (0-0), a német csapat az egy pontnak köszönhetően a 19 órakor győztes Atléticóval együtt biztosította helyét a BL legjobb tizenhat csapata között.

A B-csoportban már biztos továbbjutóként léphetett pályára a PSV otthonában az csoportelső FC Barcelona, a találkozón 2-0-s vendég siker született – Messi és Piqué góljaival. A kvartett másik mérkőzésén az életéért küzdő Tottenham legyőzte az Intert (1-0), így csak az utolsó fordulóban dől el, kettejük közül ki szerzi meg a továbbjutást érő második helyet. Jelenleg mindkét csapatnak hét-hét pontja van.

A D-kvartettben a 21 órás mérkőzés előtt kiderült, hogy a Porto–Schalke összecsapásnak „csak” a csoportelsőség a tétje, hiszen kora esti mérkőzésen a Lokomotiv Moszkva legyőzte a Galatasarayt. Ezzel eldőlt, hogy a csoportból a portugál és a német csapat biztosan a BL egyenes kieséses szakaszába jut. A portói összecsapás végül 3-1-s hazai sikerrel ért véget, a Schalke így a rivális mögött a második helyen jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A-csoport
Borussia Dortmund – FC Bruges 0-0 (0-0)
Gólszerzők:
Korábban játszották:
Atlético Madrid – AS Monaco 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Koke (2.), Griezmann (24.)
B-csoport
PSV Eindhoven – FC Barcelona 1-2 (0-0)
Gólszerzők: de Jong (83.), illetve Messi (61.), Piqué (70.)
Tottenham Hotspur – Internazionale 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Eriksen (80.)
C-csoport
Napoli – Crvena zvezda 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Hamsik (11.), Mertens (34., 52.), illetve  El Fardou Ben (57.)
Paris Saint-Germain – Liverpool FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Bernat (13.), Neymar (37.), illetve Milner (45.)
D-csoport
FC Porto – Schalke 04 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Militao (52.), Corona (55.), Marega (94.), illetve Bentaleb (89. – tizenegyesből)
Korábban játszották:
Lokomotiv Moszkva – Galatasaray 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Krychowiak (43.), Ignatyev (54.)

címlapkép: Clive Rose/Getty Images

Olvasói sztorik